Ten slotte

Het zit er weer op.
Belangrijkste reden waarom ik dit soort fietstochten doe is natuurlijk het fietsen, maar ook het onbekende. Elke dag is anders en geen enkele dag is van tevoren te voorspellen. Zo kan je er flink van balen dat de weg slecht is en bij de volgende bocht is dat dan alweer opgelost (soms duurt het ook veel langer).
Elke dag zijn er leuke ervaringen zoals de mooie omgeving, een groep everzwijnen die ineens voor je oversteekt, maar ook een rustig terrasje je rustig wat zit te drinken of te eten of waar je met handen en voeten probeert te communiceren met Kroaten of Hongaren die geen Duits of Engels spreken.

Dit jaar waren er weer veel hoogtepunten ik noem er maar een paar:

  • Het stuk tussen Frankfurt en Regensburg langs de Altmühl, het fietspad was niet best maar de omgeving was heel erg mooi.
  • Langs de Donau tussen Passau en Wenen, beetje toeristisch maar ook heel mooi.
  • De Kroatische eilanden, niet geheel gepland maar zeker een aanrader, mooie omgeving met hele rustige wegen.

Behalve een spaak en een schroefje van het SPD plaatje heb ik geen problemen met de fiets gehad en daarbij moet ik wel zeggen dat ik tot nu toe nog nooit zulke slechte wegen heb gehad en dan met name in Hongarije en het oosten van Kroatië en rond Zagreb. Ook was dit jaar de zadelpijn weer minder dan de afgelopen jaar, dit komt waarschijnlijk door de nog betere fietsbroek.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de motiverende, leuke, lieve berichten hier op deze Blog, op Facebook en andere media excuses voor eventuele type/taal fouten, dat typen op een iPhone is ook niet alles.
Het was dit jaar weer fantastisch en ik kijk nu al uit naar de tocht volgend jaar, waar de rit naartoe gaat weet ik nog niet precies maar Portugal zou wel eens de richting kunnen zijn.

In de samenvatting staat een overzicht van alle dagen inclusief de verschillende locatie afstanden snelheden en hoogtemeter.