Dag 20: Grebastica naar Split/Kaštel Stari

Vandaag het laatste stukje naar Split, tijdens het fietsen merk ik dat je niet meer heel erg met de omgeving bezig bent. Je wilt gewoon naar Split. Wat wel opvalt is dat er ontelbare baaien zijn die er allemaal karakteristiek uitzien, maar een lekker zandstrand is er niet bij.
Op ongeveer 30 km voor Split ben ik nog even het dorpje Trogir gaan bekijken. Mooi dorpje dat gebouwd was door de republiek van Venetië. De smalle steegjes en een aantal oude gebouwen leveren weer een aantal mooie foto’s op.
Vanaf Trogir door naar Split dat aan de andere kant van de baai ligt maar dat is dan nog wel even 40 km trappen.
Aangekomen in Split maak voor mij wel duidelijk dat zeker dit jaar de tocht het doel is en niet de bestemming. Goed nu heb ik het niet zo met grote steden en met massa’s toeristen Split heeft allebei. Het is op zich best wel een leuke stad maar dat is maar een klein deel in een grote deels industriële stad met ruim 400.000 inwoners de tweede stad van Kroatië.
Na wat foto’s te hebben gemaakt en natuurlijk een terrasje te hebben gepakt ben ik richting camping gegaan, weer terug richting Trogir, in een dorpje Kaštel Stari (Oud kasteel) is een kleine camping aan het strand en ongeveer 5 km van het piepkleine vliegveld ” Split”.
Zomaar kans dat ik de komende dagen nog wat eilanden ga bezoeken, maar eerst maar eens even een paar dagen op het strand hangen.
Vrijdagmorgen vlieg ik vanaf Split terug naar Nederland (Rotterdam Airport) vandaar is het nog maar 60 km naar huis.
De link naar de Garmin track


4 reacties

  • John Hegman

    Zo dat heb je dan toch maar weer gedaan broer, je doet er makkelijk over maar er zijn er maar weinigen die dit kunnen. chapeau! zie je binnenkort

  • Marry van Kuijk

    Hé toppertje, je hebt het weer gered. Niet dat ik (of wie dan ook) daar aan twijfelde. Jij bedankt voor weer een fantastisch verslag en de mooie foto’s. Een genot om te lezen en te bekijken. Geniet nog van je laatste dagen op het strand en tot volgende week (de tijd gaat snel). Gr. M@rry

  • Jelle

    Peter, mooie foto’s dit laatste verslag! Vooral dat bord eten ziet er errug lekker uit 🙂
    Volgens mij heb je wel weer vermaakt deze reis, en ik sluit me helemaal bij de reactie van je broer aan!
    Tot gauw, groet, Jelle

  • Ips

    Wauw, respect Peter, wat een afstanden heb je gereden en zeker met grote warmte/slechte wegen niet eenvoudig ! Super leuk om je blog te volgen – mooie foto’s – vraag me af of ik op sommige plekken de verleiding had kunnen weerstaan om eens lekker over de markt te lopen en iets mee te nemen om op een mooie plek te picknicken langs de rivier 😉