Dag 19: Zadar naar Grebastica

Om half zes wakker, spullen ingepakt en richting haven gefietst. Daar om 7:30 de Ferry naar Preko genomen een langgerekt small eiland ongeveer 40 km lang de overtocht is ongeveer 25 minuten, het stuk fietsen naar Tkon was ongeveer 35 km maar absoluut de moeite waard wat een verschil qua drukte en toerisme met het vaste land.
Van Tkon de Ferry naar het vasteland genomen (Biograd na moru).
De route gaat verder via een doorgaande weg waarvan ik in eerste instantie dacht dat deze weg veel drukker zou zijn, maar het viel mee dat kan natuurlijk komen omdat het zondag is.
Al fietsende realiseerde ik mij dat ik door over de eilanden te gaan, waarschijnlijk een druk stuk weg tussen Rijeka en Zadar heb vermeden.
Vanaf Šibenik ga ik van de doorgaande weg af en kom ik op een smalle kustweg, deze weg volgt de grillige kustlijn elke bocht is een baai waar bootjes liggen en mensen in het azuur blauwe water zwemmen. Rond 2 uur vind ik een camping in Gebrastica.
Morgen het laatste stukje naar Split.
De link naar de Garmin track