Dag 32: Podstrana – Blace

Afgelopen nacht had ik een appartement aan het strand naast een hotel wat voor het ontbijt zorgde, alles weer prima geregeld en ontbijt aan het strand.
De eerste 10 km was het best wel weer druk met verkeer daarna ging het overgrote deel de snelweg op. De je fietst langs enorme bergen dat betekent dat je af en toe wat moet klimmen maar allemaal prima te doen.
Het uitzicht is weer prima, er zijn wat wolken met een temperatuur van 27 graden is het allemaal prima te doen. Toch heb ik wel het gevoel dat het herfst wordt de zon staat niet meer zo hoog in de lucht daardoor is er wat meer schitteringen op het water.
Onderweg staat er een stalletje dat fruit verkoop, heb daar verse mandarijntjes gekocht, dat heb ik we vaker gedaan bij mijn vele bezoeken in Zagreb. Ze zijn een beetje zuur maar smaken prima. Enige nadeel was dat ze per 2 kilo verkocht worden en dat moet weer allemaal op de fiets meegenomen worden😀.
Net voor mijn eindbestemming Blace herken ik de omgeving en de camping waar ik in 2019 heb gestaan, dat was echt verschrikkelijk. Nu heb ik in het dorpje een groot appartement met uitzicht op de Adriatische zee. Prima keuze om niet meer te kamperen.
Ik ben nu ongeveer 10 kilometer voor de grens met Bosnië en Herzegovina. Morgen fiets ik via Bosnië en Herzegovina en Dubrovnik naar grens met Montenegro.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


2 reacties

Geef een antwoord