Dag 31: Vodice – Podstrana

Nog even het weer van gisteren, op het nieuws werd gemeld dat er in Kroatië een flink aantal rivieren uit hun oevers waren getreden, waardoor dorpen en steden onder water liepen o.a. de stad Karlovac.
Vanmorgen geen wolkje te bekennen maar de temperatuur was wel flink omlaag gegaan. Voor het eerst in dit deel van de trip heb ik maar een dun jasje aangetrokken, dat kon wel na een uurtje weer uur
Ik heb een klein aantal geplande stops in steden en voor de rest laat ik me verrassen. Dat was vandaag al na 15 km in Sibenik een mooi dorpje met een hele oude dorpskern een prima plek voor een kopje koffie.
Nu heb ik deze route in 2019 ook gefietst maar kan me slechts delen herinneren, ik ben nog wel even langs Trogir en Kaštel Novi gefietst, dit was in 2015 mijn eindbestemming (Split). Er was daar weinig veranderd, ik heb daar geluncht en een van mijn favoriete gerechten gegeten Ćevapčići.
Naar Split was nog een klein stukje daar was het in het oude centrum heel druk maar hoofdzakelijk Kroatische toeristen. Het was moeilijk lopen met een fiets met bagage door de smalle straatjes die soms een meter breed waren, heb er ook niet lang gelopen. Mijn eindbestemming in Podstrana is een klein uurtje fietsen vanaf Split. Een appartement aan het strand. Vandaag was een heel relaxte dag, morgen naar Blace dat ligt 20 km voor de grens met Servië.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)