Dag 29: Vila Nova de Milfontes – Vila do Bispo

Vandaag is de route voor het laatst in zuidelijke richting, vanaf morgen maak ik de bocht naar Sevilla en fiets ik langs de kust naar het oosten.
Ik heb een appartement in Vila do Bispo gehuurd voor vanavond. Dat leek me wel een handige plek want zowel de weg naar Cape st. Vincent als de weg vanaf Sagres lopen via dit dorp.
De route naar Vila do Bispo was heuvelachtiger dan ik had verwacht maar omdat er wat sluierbewolking was bleef de temperatuur tijdens het klimmen prima.
Om 12 uur was ik in Vila do Bispo, ik mocht eerder het appartement in om mijn fietstassen alvast in mijn appartement te leggen, dat fiets toch wel wat beter zonder bagage.
Na de lunch ben ik met het rondje Cape st. Vincent en Sagres begonnen. Het is een rondje van 35 km.
De weg naar Cape st. Vincent was voor het grootste deel onverhard, maar goed dat ik geen bagage bij me had. Ik heb de afgelopen weken al veel kliffen gezien dat was hier toch ook weer een beetje van hetzelfde, de zee was rustig dus je kon er wel mooie foto’s maken.
Ietsje verder, bij Sagres lag Cape Sagres hier was het uitzicht ook weer mooi het was rustig niet te veel toeristen. Mooie van dit punt is dat dit het meest zuidelijk punt van Portugal is. Tarifa in Spanje ligt nog veel zuidelijker, dat is het meest zuidelijk stuk van het continent Europa, daar ga ik in het tweede deel nog een keer naartoe.
Daarna terug naar het appartement en morgen naar Faro.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


3 reacties