Dag 30: Vila do Bispo – Olhão

Nu weet ik dat er best wel veel volgers zijn, maar Freek (collega) en zij vrouw Marlies gaan wel heel ver. Zij waren in het dorpje Budens op vakantie, een paar km van waar ik zat. Dus afgesproken voor een kopje koffie om 7 uur want Freek en Marlies gingen hiken en ik moet nog wat km’s fietsen vandaag, leuke verrassing en erg gezellig.
Na een kopje koffie en een fantastische foto gaan we beide verder.
Het is bewolkt en er staat een hele harde wind, toen ik vertrok was het een beetje lastig om de richting van de wind te bepalen, laat ik het kort houden ik had de wind zeker niet mee, maar goed er moet nog wat geklommen worden en dan maakt wind niet heel veel uit en de temperatuur is prima voor zuid Europese begrippen.
Het ‘s morgens opvalt dat er heel veel busjes en gewone auto’s met surfboards op het dak rijden, denk dat de harde wind hoge golven geeft.
Hoe dichter je bij de kust was des te harder de wind was maar er was ook heel veel opgewaaid zand. Ik heb uiteindelijk maar besloten om de wat drukkere weg te nemen daardoor iets minder wind maar ook een minder leuke omgeving. Oh en het is de tijd van de sinaasappels er zijn heel veel stalletjes langs de weg die ze verkopen en de bomen zitten vol en ze smaken hier toch altijd beter 🙂
Bij Lagos had ik genoeg van de drukke wegen en ging dichter langs de kust rijden.
Je kan goed merken dat de Algarve het vakantieoord van Portugal is in ieder geval het stuk tussen Lagos en Faro, heel veel vakantie bungalows en als het ultieme vakantie restaurant een Hollands restaurant, lekker Hollands eten in je vakantie.
Het is voor mij de eerste keer in de Algarve maar ik had het minder toeristisch verwacht. Uiteindelijk aangekomen in de oude stad Olhão. Waar het oude deel Moorse invloeden de huizen zijn allemaal in blokken gebouwd. Volgens de eigenaar is het deel tussen Faro en de Spaanse grens nog niet zo toeristisch we gaan het morgen zien, morgen weer naar Spanje.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


6 reacties

  • Freek

    Dank voor de koffie! Was leuk! En wij hadden ook al geconcludeerd dat je geen meewind had vandaag…

  • Gabby

    Oljaho is sfeervol n nog niet zo verpest door toeristen. Leuke boulevard!

  • M@rry

    Wij zaten jaren geleden in een buitenwijk van Albufeira en toen was het waarschijnlijk nog niet zo druk als dat het nu is. Bovendien hoeven we niet in juli op vakantie en dat scheelt ook al heel veel drukte. Geniet nog van de laatste dagen van deel 1!

    • Hallo Marry, ik denk ook dat het nu hoogseizoen is, eigenaar van de B&B zei het ook nog juli en augustus is het overal volgeboekt, daarbuiten zal het inderdaad wel meevallen en ik blijf genieten 🙂