Ten slotte

Dit is het laatste verslag voor deze trip.
De route was dit jaar zwaarder dan andere jaren, dit vanwege het enorme aantal hoogtemeters 30000) maar het was misschien wel een van de mooiste route tot nu toe. De route was dit jaar fantastisch heel boeiend en eigenlijk alleen maar rustige wegen. Vooral het deel in Spanje was fantastisch. Dit ook vanwege de eet- en drink cultuur in Spanje. Echt elk dorp hoe klein ook had wel een barretje waar je wat kon eten en drinken.
Lichamelijk gaat het super, je merkt dat je conditie beter en beter wordt en als je elke dag fiets, met in je achterhoofd dat je nog veel meer dagen moet fietsen dan overbelast je niets. Je zal het waarschijnlijk niet geloven maar ik was ’s avonds nooit heel moe. Ik sliep wel goed :-).
Naast de versnellingskabel die brak zijn er geen problemen met de fiets geweest. Ik moet er wel bij zeggen dat er geen rare grind of gravel wegen tussen zaten. Eigenlijk was het altijd een geasfalteerde weg.
Dat brengt me bij de route, die was fantastisch, enige verbetering die ik nog kan bedenken is dat er soms een kortere route en vaak ook rustiger route was. Maar heel vaak kon je vaak beter de iets langere weg te nemen omdat er dan veel minder hoogtemeters gemaakt moesten worden.

Ik wil iedereen weer enorm bedanken voor de reacties op het forum maar ook via andere social media. Volgend jaar weer, dan waarschijnlijk naar Griekenland. Hoe dat ga ik de komende 11 maanden uitzoeken.

In de samenvatting staat een overzicht van alle dagen inclusief de verschillende locatie afstanden snelheden en hoogtemeter.

4 reacties

 • John Hegman

  Hi Peter, dat heb je toch maar weer geflikt, ik zeg een topprestatie! Geniet van het strand en het mooie Lissabon, mazzel John

 • Rob van Gool

  Peter het was weer top om jou reis mee te maken op afstand. Foto s en dagelijks verslag deed mij denken of ik achter op je bagage drager zat. Veel plezier nog in Portugal en we zien elkaar weer in de stoel. Gr rob

 • Pieter Angenent

  Peter, we hebben genoten van je verslag. Fijn dat je het gered hebt en zo enthousiast bent. Petje af voor onze sportieve buurman. Gr Pieter en Annemieke

 • Jelle

  Hi Peter, mooie reis weer, je doet het toch maar weer! Leuke verhalen, mooie foto’s. Toppie!
  Jeetje Griekenland, dat klinkt verder dan afgelopen reizen. Wel een mooie uitdaging.
  Groet, Jelle