Dag 9: Cartagena – El Compello

Het was afgelopen nacht rustig in het Hotel, Real Zaragoza heeft met 1-0 verloren van Cartagena. Ik heb de wedstrijd niet gezien, die begon vanwege de warmte pas om 22 uur.
Na een uitgebreid ontbijt buffet stap ik weer op de fiets. Het heeft de afgelopen nacht boven Alicante flink geregend daardoor is het erg vochtig maar wel zonnig. Ook vandaag weer veel wielrenners op dit deel van de route.
Het is zaterdag en druk op de wegen naar de kust. Ik ben op de fiets in 2014 al naar deze omgeving geweest Elche,Torrevieja, Guardamar, Rojales) en ook meerdere malen een huisje gehuurd en met de auto/vliegtuig hier op vakantie geweest.
Eindelijk in Torrevieja was een fietsen winkel open, nog beter de eigenaar was een Vlaming dus communiceren was geen probleem, ik heb daar een nieuwe achteruitkijkspiegel gekocht en een sleuteltje om mijn trapper op de crank vast te schroeven, alles is weer op orde.
Een groot deel van vandaag gaat langs de boulevard maar dat gaat natuurlijk net erg snel met die drukte.
Net voor Santa Pola, zijn een aantal meren waar zout wordt gewonnen. Een mooi gezicht die rose ondiepe meren. Er zijn ook veel flamingo’s te vinden. Vanaf Santa Pola is het een lange boulevard en het is druk, er staat wat wind van zee dus de temperatuur aan het strand is prima. Even door Alicante heen, ook hier ben ik best wel vaak geweest. In 2014 nog met de fiets naar de vesting bovenop die enorme rots in Alicante geweest maar vandaag tijd ik verder richting mijn eindbestemming El Compello, voor het eerst vandaag wat meer km’s gemaakt het ging ook prima, temperatuur is nog wel hoog maar de wind van zee zorgt af en toe voor verkoeling.
Dinsdag start de Vuelta in Alicante en finish in Elche, daar is hier nog niets van te merken.
Zo nu wat drinken en toosten op de verjaardag van mijn broer John, gefeliciteerd 🥂
Morgen naar Cullera, 40 km onder Valencia.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


2 reacties

  • Rick

    Hallo Peter, fijn dat het probleempje van je achteruitkijk spiegel is opgelost.
    Na achter je gereden te hebben ben ik van mening dat je achterlicht ook een opwaardering kan gebruiken dus wellicht iets voor de volgende fietsenwinkel.
    Fijne voortzetting gewenst !
    Groeten Rick

    • Hallo Rick, ja bij inter-bike in Torrevieja. Leuke winkel met een Vlaamse eigenaar. Dat helpt in de communicatie
      Ik heb een extra achterlicht aan mijn zadeltas geklikt dat moet nu wel voldoende zijn.

      Peter