Dag 15: Hundersingen naar Rötenbach

Leo van Hugten had me gisteren een berichtje gestuurd dat onze vakantie wegen elkaar gingen kruizen. Hij is dan in Titisee 15 km van waar ik een hotel heb geboekt.
Later meer hierover eerst moet er gefietst worden.
Na een goed ontbijt pak ik de Donau route weer op, eerst in het eerstvolgende dorp een extra binnenband gekocht zodat mijn voorraad reserve onderdelen op pijl is.
Vanaf Ulm waar ik gisteren doorheen reedt heb je eindelijk het idee dat je langs de Donau fietst en dat wordt alleen maar sterker als je dichter bij Donaueschingen komt. Onderweg nog wel een paar leuke steden gezien zoals Sigmaringen. Maar eigenlijk is nu pas het uitzicht een beetje zoals je verwacht ,hoge rotswanden en een kronkelende rivier. Gelet op het aantal tegenliggers is stroomafwaarts is toch de meest populaire richting.
Eenmaal aangekomen in Donaueschingen valt het toch een beetje tegen. Ik verwachtte heel veel rotsen waar het eerste Donau water uit sijpelt maar niets is minder waar Donaueschingen ligt op een vlakte geen berg te bekennen.
Ben nog wel even de stad in geweest om o.a. de Fürstenberg Brauerei te bekijken.
Goed dat was dan de Donau route. Vanaf nu weer minder bekende fietsroutes richting Straatsburg . Door het Zwarte Woud fietsen is mooi heel mooi. Ja je moet veel klimmen maar het uitzicht en de rust is fantastisch.
Eenmaal aangekomen in Rötenbach contact met Leo gehad en na wat logistieke uitdagingen hebben we (Alona, Lisa, Leo en ik) toch nog heel gezellig wat kunnen eten met als dessert hoe kan het ook anders Schwarzwälder Kirschtorte. Morgen dwars door het Zwarte Woud naar de Rijn richting Straatsburg

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


4 reacties

  • Kitty

    Dat is een mooie beloning. De kirschtorte in het gebied waar hij vandaan komt. Veel plezier nog. Ga je door Straatsburg? Een stad met een leuk centrum met veel water.

    • Hallo Kitty, dat was wel het plan. Had zelfs al een route gemaakt met de top 5 bezienswaardigheden in Straatsburg

  • Mike Botes

    Geniet van het zwarte woud en het prachtige landschap Peter. Hopelijk een warme flamkuchen in Straatsburg als beloning.
    Groet Mike