Dag 15: Bjelovar naar Zagreb

Volgens alle weerprofeten wordt het vandaag de laatste hete dag. Dus weer vroeg weg richting Zagreb. Kort stukje vandaag rond de 100 km. De route gaat over smalle wegen langs veel kleine dorpjes. Om half 8 stop ik in zo’n dorpje waar de op ik op een terrasje een kopje koffie met een groot glas water drink. Er wordt veel gepraat maar net als met het Hongaars, je verstaat weinig van het Kroatisch hoewel deze taal wel veel overeenkomsten heeft met Russisch maar ook mijn Russisch is niet al te best.
Rond 10 uur was ik in de buurt van Zagreb en zoals bij elke grote stad wordt het fiets niet gemakkelijk gemaakt officieel moet je op de voetpaden fietsen maar elke 200 meter stoep af en weer stoep op is niet fijn fietsen dus maar gewoon op de weg blijven fietsen tussen het drukke verkeer. ’s avonds met twee collega’s van Heineken UK wezen eten die waren op bezoek bij een van onze leveranciers. Omdat er geen campings waren in Zagreb had ik een hotelletje geboekt.
De link naar de Garmin track


Een reactie

  • Marry van Kuijk

    Hé Peter, wat een verhalen weer en wat een ontzettend mooie foto’s. Het zal wel weer genieten zijn. Wij genieten met je mee door het lezen van de verhalen! Gr. M@rry