Dag 14: Badacsonytomaj naar Bjelovar

Volgens al die weer apps zou het vandaag extreem warm worden. Dus weer vroeg op zodat ik nog voor half 6 klaar ben om te gaan fietsen. De eerste 40 km ging nog langs het Balaton meer. Daarna boog de route af naar de Kroatische grens. Ik had al een beetje het vermoeden dat ik vanaf nu niet veel terrasjes meer zou tegenkomen, ook plekken om mijn bidons bij te vullen zo minimaal zijn. Het was steeds zoeken naar de COOP een kruidenier die meestal wel in elk dorpje aanwezig was. Net voor de grens met Kroatië heb ik mijn laatste Hongaarse goulash gegeten dit ook om wat zout binnen te krijgen. Door de enorme hitte en de fysieke inspanning stroomt het zweet uit zo’n beetje elke porie die ik heb.
De omgeving is mooi, ook had meer hoogte verschil verwacht maar het is een mooi glooiend landschap met heel veel landbouw. Vandaag het ik ook de route een paar keer moeten aanpassen omdat de geplande route over zandpaden ging. Dat was door de zware bepakking en de hitte geen optie. Dat hield wel in dat je soms 10 km moet om fietsen, maar goed het was lekker weer 🙂
Rond 2 uur kom ik bij de grens Hongarije-Kroatië, waar ik denk even door te fietsen hadden de mensen aan de Hongaarse grens waarschijnlijk niets te doen. Dus genoeg tijd om eens mijn hele paspoort uit te pluizen inclusief Visa. Ik vond het wel prima had ik even tijd om wat te drinken. Na 15 minuten kreeg ik mijn paspoort terug en mocht ik de grens over. Aan de Kroatische kant was niemand.
Eenmaal in Kroatië werd het wel heel warm 38+, daarnaast werd het meer heuvelachtig. Het tempo gaat wat omlaag en ik stop bijna elk half uur om wat te drinken. Rond 4 uur ben ik in Bjelovar, hier heb ik een kamer bij een guesthouse er waren hier geen campings in een straal van 100 km.
Routedetails vind je hier:
De link naar de Garmin track


Een reactie

  • John Hegman

    Hey broer, zelf ben ik al benieuwd waar je volgend jaar naar toe wilt fietsen, zoals vaker gedacht maar tot op heden niet gedaan, lijkt het me leuk om een paar dagen mee te fietsen. Dan moet je wel wat later vertrekken, minder snel fietsen, moeten er goede paden zijn, en om de zoveel km een terrasje en aan het eind ergens in de middag een leuk hotel, liefst ook wat wifi. Maar sluit het zeker niet uit, Kitty wil dit ook wel. Voor hier en nu wens ik je nog mooie dagen toe, geniet van alles, maar dat doe je wel volgens mij. Mazel John