Dag 25: Edirne – Cerkezkoy

Het is niet zo dat ik er al ben, de komende 2 dagen kosten nog wel wat inspanning. Dat is deels door de hoge temperaturen die verwacht worden en het landschap hier heel heuvelachtig.
Het was weer een prima hotel en om 7 uur zat ik aan het Turkse ontbijt met veel soorten kaas en heel veel zoetigheid. Dus vroeg weg met als doel om voor 1 uur 100 km gefietst te hebben. De eerste 80 km gingen prima het was nog niet zo heel erg warm, het was wel heuvelachtig om 12 uur had ik al bijna 1000 hoogtemeters geklommen. Als je om je heen kijkt zie je enorme velden met natuurlijk zonnebloemen maar ook velden waar het graan net is gemaaid. Onderweg kom ik nog een enorme rij met vrachtwagens en tractoraanhangers vol met graan tegen. Omdat er zo enorm veel landbouw is zijn er maar een paar dorpjes waar ik doorheen fiets, ik stop in bijna elk dorp om mijn watervoorraad bij te vullen en zelf nog wat te drinken.
Als ik ergens in de schaduw wat ging drinken valt het op dat de mensen die op de tractoren langsreden allemaal vrolijk lachte en zwaaide.
Het werd in de middag heet en ik heb wat vaker een pause genomen dan op de koelere dagen. Er zitten vandaag 2 records voor deze vakantie aan te komen. Eentje voor warmste dag en eentje voor meeste hoogtemeters. De combinatie van die twee is niet heel fijn het resulteerde ook in een lage gemiddelde snelheid
Toen ik gisteren deze route aan het uitzetten was had ik de indruk dat het best wel drukker wegen waren, voordeel van een drukke weg is dat de weg vaak goed onderhouden is en dat fiets prettiger er was ook nog een alternatief over smallere wegen maar dat dorst ik niet aan, als je in deze hitte ook nog op een slechte weg rijd is het helemaal vermoeiend. Achteraf blijkt de weg helemaal niet druk te zijn het wegdek is prima om te fietsen.
15 km voor mijn eindbestemming ga ik nog een Turkse pizza met kipdöner eten en kom in contact met de eigenaar, via Google translatie praten we wat over mijn reis en hij biedt me een kopje Turkse thee aan, tot nu toe veel vriendelijke mensen ontmoet. De laatste 15 km gaan niet makkelijk de 142 km en ruim 1400 hoogtemeters met een temperatuur van 38+ graden hakt er behoorlijk in.
Morgen wordt ook nog wel een lastige dag maar die is wat korter dan vandaag en dan is daar de aankomst in Istanbul hotel is geboekt in het oude centrum.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem- Istanbul (2023)


4 reacties