Dag 24: Harmanli – Edirne

Gisteren zoals gewoonlijk mijn hotel voor vandaag weer geboekt, maar de komende 2 dagen worden iets uitdagender dan ik had gehoopt. Er zijn tussen de Turkse grens en Istanbul wel hotels maar die liggen (logisch) langs de snelwegen, de route die ik in mijn hoofd heb gaat door heel veel dorpjes maar nergens een hotel als ik de komende 3 dagen opdeel in ongeveer evenveel km’s per dag. Dus vandaag flink minder en dan die afstand morgen inhalen. Dat wordt het plan.
Het is heel rustig op straat als ik vertrek, ook als ik om 9 uur bij de Griekse grens ben. Wel nog even voor de grens mijn laatste Bulgaarse geld opmaken. De wegen in het uiterste noorden van Griekenland waren leeg geen enkele auto meer niet ik ging van de grote weg af richting Turkse grens en vond het al wat rustig en dat klopte de brug was weg of ingestort ik moest in ieder geval terug en een andere route zoeken een paar km verderop was er wel een brug. Net voor de grens kwam ik een mede vakantie fietser tegen. Iemand uit China Beijing. Hij was onderweg van Istanbul naar Parijs op een kleine en heel eenvoudige fiets met nauwelijks bagage.
De grensovergang tussen Griekenland en Turkije was eenvoudig en ik was er ook snel doorheen.
Net voorbij de grens ligt de stad Edirne daar snel Turks geld gehaald en een lokale Sim kaart zodat ik de komende week internet heb je weet maar nooit.
In Edirne waren best wel veel Nederlanders die naar familie in Turkije gingen en die heel graag met mij op de foto wilde 🙂
Na de lunch ga ik naar het hotel dat 10 km buiten Edirne ligt. Redelijk kort dagje vandaag maar in de middag wel heel warm. Morgen maar vroeg weg om de hitte een beetje voor te blijven.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem- Istanbul (2023)


6 reacties

 • Kitty

  Ben benieuwd of de chinese man het haalt naar Parijs op die fiets (!). Zo, Istanbul is in zicht. Hoe is je Turks eigenlijk? Goed? Of kom je niet verder dan döner.

  • Hallo Kitty,

   Ja ik heb ook mijn twijfels of hij Parijs gaat halen, de fiets heeft nauwelijks versnellingen, het stuk naar Istanbul is heuvelachtig maar daar hoef je niet echt te klimmen dat is wel anders in de Alpen en in Servië en hij heeft een beperkt visum dus een harde deadline.
   Mijn Turks is niet best maar vandaag kon ik me met Nederlands en Duits prima redden. Denk dat communicatie geen groot probleem zal zijn misschien in de wat minder bevolkte gebieden dat gaan we morgen zien

   Groetjes Peter

 • Vera Z

  Wat een tocht weer Peter, leuk om te lezen.

  Succes met de lange dag morgen, hopelijk zijn alle bruggen er deze keer!

  • Hallo Vera, wat leuk

   Die brug dat gebeurt gelukkig niet zo vaak, vandaag ook heel weinig water gezien wel veel graan en zonnebloemen 🙂

   Morgen (vrijdag) laatste stukje

 • Gabby Wijers

  Een chinees op een klein fietsje, hoe is het mogelijk

  • Toen ik hem bij de Turkse grens ontmoete wist ik nog niet hoe heuvelachtig het deel van Istanbul naar de grens was, maar hij heeft dat toch maar gefietst op dat kleine fietsje en net bijna geen bagage