Dag 23: Plovdiv – Harmanli

Gisteren nog wat op Wikipedia gekeken en zag dat Plovdiv de op één na grootste stad van Bulgarije is en één van de oudste steden van Europa. Dat het de op één na grootste stad van Bulgarije is was bij vertrek te merken met de drukte in het verkeer
Laatste volle dag in Bulgarije, het wordt vandaag warm (34 C) en de komende dagen nog warmer (43 C). Ik mag dit jaar niet klagen qua temperatuur de eerste week vanuit Nederland was het heel warm maar daarna is het altijd een lekkere temperatuur geweest (zie ook de samenvatting).
De eerste kaar uur waren saai een rechte weg, prima wegdek maar om je heen alleen maar zonnebloemen zover als je kon kijken alleen maar zonnebloemen. Enigste afleiding was een militair vliegtuig waar parachutisten uit springen (moeilijk te zien op de foto) voor de rest zonnebloemen. Dan een bordje “Provincie Haskovo” en meteen veranderd het wegdek van mooi geasfalteerd naar een gatenkaas voordeel is dat ook de auto’s ineens veel langzamer gaan rijden nadeel is dat ik heel goed op de weg moet gaan letten.
Ik heb het nog niet opgeschreven of er breekt een spaak in mijn achterwiel.
Dan is het toch wel handig dat Google maps werkt daar vind je dan een fietsenmaker, die had ik anders nooit gevonden.
Het is nog 10 km naar Haskovo waar de fietsenwinkel is dus voorzichtig gereden en na wat zoeken zag ik de hele kleine winkel/werkplaats. Ik werd meteen geholpen communiceren was lastig ik spreek geen Bulgaars en die man sprak alleen maar Bulgaars. Een klein half uurtje later was het wiel weer helemaal ok en na een foto ben ik naar het centrum gegaan om ergens te gaan lunchen.
Het laatste stukje naar Harmanli was behoorlijk heuvelachtig maar wel weer veel zonnebloemen.
Zo is een dag die een beetje saai begon geëindigd in een dag vol onverwachte uitdaging maar wel veel zonnebloemen 🙂
Morgen het laatste stukje Bulgarije dan een stukje door het uiterste noorden van Griekenland om in Turkije te eindigen.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem- Istanbul (2023)


4 reacties

 • John

  Dat was Bulgarije broer, goed gedaan. Mooie foto’s, voor de thuisblijver is dat zeker niet saai. Geweldig toch dat je gewoon je fiets kan laten maken op een redelijke afstand. Veel plezier weer morgen!

  • Hallo John,

   Ja die fietsenmaker was ook de enige en een straal van 50 km. Worst case had ik de spaak zelf kunnen vervangen maar nooit zo goed als die hele gezellige man.

 • Ilse

  Hi pap,

  Gelukkig dat je spaken zo snel gemaakt konden worden.

  Voor wat betreft de zonnebloemen, ik zal volgende week wel een ander bosje in huis halen 😉 snap dat je er even genoeg gezien hebt na vandaag!

  X Ilse