Dag 20: Aleksinac – Dimitrovgrad

Zaterdag morgen, het wordt warm dus vroeg weg. Da zaterdag markt wordt opgezet maar er is nergens koffie te krijgen dus stap ik op de fiets en vertrek. In een dorpje 10 km verder is een bakker open dus tijd voor ontbijt.
Laatste grote stad voor Bulgarije is Nis hier is het druk maar er zijn zowaar wat fietspaden, in de verte kan je de bergen goed zien. In Nis valt niet veel te zien, wel is er een Mac Donald die heb ik in Servië alleen nog in Belgrado gezien en dat is ook eigenlijk niet nodig, ze hebben hun eigen fastfood zoals cevapcici.
De eerste klim gaat verrassend gemakkelijk het is een hele rustige weg met prima uitzicht wel wat steile stukken met een maximum van 11% ook de tweede klim ging prima. De snelweg gaat via tunnels door alle bergen heen waar ik dan overheen moet, prima daardoor is er haast geen verkeer tijdens het klimmen en dat is wel heel relaxed. In Pilot is het tijd voor lunch een broodje cevapcici, onderweg kom je een enkele wielrenner tegen maar naast het uitzicht op de bergen is er niet veel te zien.
5 km voor de grens met Bulgarije ben ik bij mijn hotel. Vandaag was weer een prima dag wel de meeste hoogtemeters van deze vakantie tot nu toe gemaakt (1254 meter)
Het zal wel toeval zijn maar in elk hotel zit ik op de bovenste verdieping en moet ik met al mijn bagage al die trappen op (lift is er vaak niet) na een dag fietsen kost dat traplopen wat moeite.
Door gebrek aan hotels of appartementen wordt er morgen een wat kortere afstand gefietst laten we zeggen morgen is rustdag.
Ook kan ik vanaf morgen in Bulgarije weer mobiel internet aanzetten dat is onderweg toch wel handig. Snap overigens niet waarom Bulgarije wel tot Europa wordt gerekend en Servië niet, maar dat ga ik nog wel eens uitzoeken.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem- Istanbul (2023)


4 reacties

 • Chris en Brenda

  Hey Peter,

  Gaat voorspoedig zo te lezen en ook geluk met het weer (over het algemeen). Is in je thuisstad wel anders geweest van de week. Er staan als je thuis komt een stuk minder bomen.
  En dat verschil tussen Bulgarije en Servië komt door afspraken van de telecom aanbieders onderling. De meeste rekenen Bulgarije wel tot de EU en Servië dan weer niet. Beetje krom. Maar welke landen er per provider in het pakket vallen kan verschillen.
  Verdere info op de onderstaande site. We volgen je dagelijks via je verslagen.
  Succes verder!
  https://www.bellen.com/bellen-buitenland/eu-landen-per-provider

  • Hallo Brenda en Chris,

   Goed bezig en het is inderdaad krom. En de kosten zijn ook mega €5 per mb nou 200 mb per dag is niets dat is ……
   Bedankt voor je reactie 🙂

 • John

  Goedemorgen broer, groeten van Kitty en mij, we hebben de afgelopen 2 dagen gefietst rondom Veenendaal, gaan vandaag weer naar huis. Ik zag op een van de foto’s een boord met Istanbul. Je schiet op, geniet van je rustige dag!

  • Goedemorgen Broer,
   Goed bezig dat fietsen zit in de familie.
   Ja ik zag een bord met Istanbul er op, dacht “dat is wel leuk voor een foto” het is nog ruim 600 km maar het eind volgende week ben ik er.
   Veel plezier!