Dag 18: Stara Pazova – Smederevska Palanka

Het is wel interessant hoe de beoordeling van booking hier toch wat anders is dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. Het hotel waar ik overnachten had een rating van 9.1 en prima reviews, begrijp me goed het hotel was prima maar 9.1 dat was het niet. Wel schoon en prima geslapen maar als ervaren hotel gaat was dit een zesje.
Vandaag via Belgrado verder naar het oosten ik heb de route vanaf Belgrado wat aangepast om er zeker van te zijn dat ik niet weer op onverharde wegen uitkom. We gaan het zien.
Het is een warme dag en er moet rond de middag veel geklommen worden maar dat is de komende dagen onvermijdelijk.
Nog even langs de burcht gefietst en daarna weer door het centrum van Belgrado verder.
De route na Belgrado gaat nog een stuk langs de Donau vanaf Smederevo verlaat ik de Donau en gaat de Donau vanaf hier richting Roemenië.
In de verte wordt de lucht donkerder en het rommelt een buitje zou welkom zijn het waren helaas maar een paar druppels. Toen de zon weer ging schijnen lag er een laag waterdamp op het wegdek.
De aangepaste route is tot nu toe prima een paar korte stukken zijn druk maar voor de rest is het prima te fietsen en geen onverharde wegen meer.
Er zijn wel veel heuvels van 150-250 meter hoogte maar ook die zijn prima te doen, zeker na de lunch die ik onderweg had in een klein dorpje, toen ik vroeg of er WiFi was werd verteld dat er geen elektriciteit was maar een houtskool grill werkt altijd.
Vandaag was een dag met veel klimmen (meer dan 1000 hoogtemeters) maar geholpen door een paar buitjes kwam ik zonder veel problemen op mijn eindbestemming aan. Morgen gaat het verder de bergen in richting Bulgarije.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem- Istanbul (2023)


4 reacties

  • M@rry

    Een hele andere wereld waar je in terecht bent gekomen. Andere bouwstijl en andere omgeving. Doet een beetje grauw en grijs aan. Des te meer ga je je eigen “wereldje” waarderen .

    • Hallo Marry, klopt helemaal wat je zegt, wat ook opvalt is dat er weinig mensen vrolijk kijken. Alles is ook extreem goedkoop wat betekent dat mensen ook heel weinig verdienen. Er wordt wel redelijk goed Engels en soms Duits gesproken en dat had ik niet verwacht.

  • Gabby Wijers

    Ja, andere wereld, andere standaard