Dag 42: Kokkoni – ATHENE

Dag 42: Kokkoni – ATHENE

Laatste dag en een relatief korte afstand al zijn er wel 2 ferries waarvan ik de vertrektijden niet weet. En het is een stralende dag met een klein beetje wind het wordt heel warm vandaag.
Het eerste stukje naar Korinthe is een rustige strandweg waar veel hotels en restaurants al gesloten zijn. In Korinthe is het heel druk zeker bij de brug die over het kanaal van Korinthe gaat. Maar ik kon uiteindelijk van beide kanten een foto maken. Een indrukwekkend gezicht hoewel ik mij afvraag of het kanaal nog veel wordt gebruikt het is behoorlijk smal (23 meter).
Ten oosten van het kanaal ligt redelijk wat chemische industrie daar doorheen fietsen is net echt leuk, het stinkt en er is veel zwaar transport maar na een half uurtje is het weer rustig
Op mijn navigatie (Garmin 1030+) zit een klim functie (ClimbPro) die geeft voor elke rit aan hoeveel klimmen er zijn en de hoogtemeters de lengte en het stijgingspercentage. Deze functie heeft me heel erg geholpen om te bepalen hoeveel km je per dag fietst. Voor vandaag was aangegeven dat er geen grote hoogte verschillen waren. Nou dat klopte niet. Het was niet veel wat er geklommen moest worden maar ik vertrouw behoorlijk op de voorspellingen. Op zich raar de afgelopen jaren heb ik nog nooit deze functie gehad en ging ik gewoon en wist dan wel ongeveer wat ik kon verwachten maar nooit zo precies als dat ik met die ClimbPro functie heb. Aan het einde van de dag maakt het niet uit maar het is de verwachting 😀.
Aangekomen bij de eerste Ferry zie ik veel militairen in helikopters en bootjes, op het eiland Salamina waar de Ferry naar toe gaat is een groot militaire basis.
Ik heb nog even getwijfeld of ik om het eiland zou fietsen maar toch besloten om de 2 ferries te nemen. Het duurt iets langer maar het is wel relaxed. Het was een goede keuze weinig verkeer op het eiland en ik had amper wachttijd bij de ferries.
Om 3 uur ben ik bij mijn hotel wat in het zuidelijke deel van Athene ligt, even de spullen in de hotelkamer gelegd en toen verder op de fiets naar de acropolis. Voor het overgrote deel gaat het over een fietspad er zijn haast geen fietsers maar het is wel rustig. Laatste stukje naar de Acropolis is klimmen maar dat gaat zonder bagage veel makkelijker.
Het is wel druk bij de Acropolis en ik moet mij fiets achterlaten dus goed op slot tegen een boom gezet. Het is mooi weer en omdat het al tegen 5 uur is, is de zon niet zo heel veel meer dus afgezien van de vele andere toeristen kan je wel mooie foto’s maken.

Athene is de eindbestemming van deze fiets trip, mijn vlucht gaat over 6 dagen op woensdag 5 oktober. Ik blijf 2 dagen in Athene en ga dan waarschijnlijk in een appartement of hotel ergens aan de kust zitten in de buurt van het vliegveld.
Maar dat ga ik de komende dagen een beetje uitzoeken.
Als ik weer in Nederland ben doe ik nog een afsluitende post, een soort van samenvatting en een kort verslag van de vakantie week die nu volgt. Voor morgen gaat de wekker uit!

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


18 reacties

 • Kitty

  Een mooi eindpunt van je reis. Plus mooie plaatjes van de Griekse oudheden. En nee, dan bedoel ik niet die man met de pet. Geniet van je vrije tijd!

 • Leny Doodeman

  Hallo Peter. Wat een prachtige reis heb jij gemaakt. Wij hebben genoten van de reisverslagen en zo een beetje met je meegereisd. Ook de foto’s bij de verslagen maken het heel mooi. Vandaag de foto’s van het Kanaal van Korinthe en Athene. Wij zijn er met een groot cruiseschip doorheen gevaren. Het was spectaculair. Ga genieten van je vakantiedagen en een goede terugreis. Groeten van Piet en Leny Doodeman.

  • Dankjewel Lenny, Piet. Leuk om te horen dat jullie achterop de fiets zaten, ik heb er zelf ook heel erg van genoten. Of uitrusten gaat lukken hoor je over een week

 • Wilbert

  Hoi Peter, wat een reis en wat een mooie verslagen. Ik heb ze weer met plezier gelezen.
  Geniet nog van je dagen in Athene.

 • Sierk

  Mooi avontuur weer. En leuke verslagen. Goede reis terug.

 • Edwin

  ja hoor, daar is Peter dan in Athene. geweldig. Man, ik heb zadelpijn gekregen alleen al van het lezen van je verhalen 😉
  goede terugreis naar NL

 • Freek

  Wat een trip. Mooi hoor. En hulde voor de prestatie. Wel even afkicken straks…

  • Hallo Freek,

   Ja het was fantastisch je maakt zoveel mee, het is maar goed dat ik de verslagen en foto’s heb. Dat afkicken wordt inderdaad wel een uitdaging maar ook straks de temperatuur omschakeling

 • Gabby

  Hoera, interessant die functie op je Garmin, alhoewel het soms misschien ook beter is om t niet te weten?
  Geniet van de vrije dagen, zal even wennen zijn om niets te hieven doen.
  Je kunt trots zijn op je prestatie, dank dat je ons mee nam.

 • Ilse

  Mooie reis pap! Geniet nog lekker daar van het mooie weer en lekkere eten. Wij zien je snel weer in Nederland.

  X Ilse

  • Hallo Ils,

   Ja ik ga nog even een paar dagen van het mooie weer genieten en dan weer lekker naar huis. Tot snel x

 • Marthe

  Hé Peter, je laatste stuk hebben mats en ik in augustus ook gedaan. Alleen dan met de auto