Dag 41: Patras – Kokkoni

Gisteravond gezellig met mijn Griekse oud-collega gegeten, lag wel wat later in bed. Vandaag langs de kust van de Golf van Korinthe richting Athene.
Na ontbijt op de fiets en eerste maar Patras door, een stad vol met stoplichten en veel auto’s die geen fietsers gewend zijn maar eenmaal door Patras wordt het rustig. De eerste 20 km slingert de route om de snelweg A8 een rustige weg maar het uitzicht kan beter. Het werd ook beter toen de route meer langs de kust ging.
Kleine dorpjes met lege strandjes en koffie tentjes met alleen maar oude mannetjes. Er zijn hier gelukkig veel minder wilde honden dan in het noordelijke deel van Griekenland. Dat fietst toch een stuk relaxter.
Het heeft vanmorgen vroeg wat geregend hier en daar zijn de straten nat maar de zon komt al flink door de wolken en het wordt warm.
Na de lunch wordt de route steeds rustiger en fiets je bijna alleen maar langs het water er zijn som stukken onverhard maar het meeste is asfalt wat lekker doorfiets. Je kan wel goed zien dat het toeristen seizoen is afgelopen heel veel restaurants en barretjes zijn gesloten. Ook het hotel wat ik heb geboekt heeft slechts een beperkte keuze nu is dat niet heel erg omdat ik flink geluncht heb.
Het hotel dat ik heb geboekt hotel 25 km voor het kanaal van Korintië.
Morgen naar mijn eind bestemming Athene. Daar blijf ik een paar dagen om de toerist uit te hangen en voor de resterende dagen zoek ik dan ergens langs de kust een hotel of appartement mijn terugvlucht is 5 oktober. Vandaag over er week.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


5 reacties

 • John

  Als je dit leest ben je waarschijnlijk in Athene, goed gedaan broer, geniet maar lekker van de rust, alhoewel ik denk dat je hier en daar ook wel weer wat gaat fietsen!

  • Haha nee hoor nog 65 km doe even een bakkie net over het kanaal van Korinthe gefietst. Ik ga eens een beetje nadenken hoe ik de 6 dagen ga vullen. Nog wat fietsen sluit ik niet uit

 • Norbert

  Geweldige prestatie Peter en mooie verslagen en foto’s. Ik had net je reis gedeeld met collega’s uit Griekenland waar ik nu project mee doe. Het bleek dat je bij een van hun zo ongeveer over zijn tenen had kunnen rijden. Zo dichtbij was je :). Afstanden zijn groot, maar het blijft een kleine wereld.

  ps. ze misten de foto’s van de Ouzo 🙂

  Groet & goede reis,
  Norbert

  • Hé Norbert, leuk om te horen.
   Door omstandigheden (tijd) ben ik niet in de Patras brouwerij geweest maar heb wel met een oud collega (Stathis) die nu weer in Patras werkt gegeten super gezellig. Ouzo is niet echt mijn ding hoewel je het wel vaak na het eten krijgt. Veel van de andere producten uit de Patras brouwerij gaan er prima in na een dag fietsen maar alleen in de avond anders kom ik niet meer vooruit. Hoewel een 0.0 ook prima met de lunch is.

   Groet Peter

   • Norbert

    Snap ik helemaal dat biertje na een warme dag beter smaakt! En mocht je zin hebben in iets zoets, ik kan via mijn Mars collega’s wel wat regelen in Athene 🙂

    Groetjes, Norbert