Dag 40: Agrinion – Patras

Gisteren kreeg ik op mijn telefoon een noodmelding dat de komende 24 uur veel regen en onweer zou zijn. Toen ik vanmorgen op de Griekse buienradar keek kwam er wel een flinke bui aan maar niet dat je zegt noodweer.
Ik ben voor de zekerheid maar een uurtje later vertrokken ook omdat het om half 8 nog behoorlijk donker was.
Vandaag de laatste dag met een behoorlijke hoeveelheid klimmen. Vanaf morgen is het tot Athene redelijk vlak. Nadeel van dit weer is wel dat er met die regen niet veel te zien is.
Het zat niet mee, de geplande route ging net voor het klimmen over een heel small weggetje en een oud fiets gezegde zegt “hoe smaller de weg hoe steiler de klim” uiteindelijk kwam er iemand zijn huisje uit in mij te vertellen dat de route die ik had niet verder ging, dus terug en omfietsen. De alternatieve route bleek helemaal niet zo slecht te zijn en het was ondertussen ook droog geworden dus niets aan de hand. Onderweg was het toch weer mooi om (voor de laatste keer in deze trip) door de bergen te fietsen. Eenmaal bij de kust aangekomen zie je de enorme brug naar Patras in de verte. In 2017 was ik over de brug heen gefietst nu ga ik met de Ferry naar de overkant. De zon breekt door en dat geeft vanuit de Ferry een mooi uitzicht op de brug.
Laatste stukje naar het hotel gaat dwars door de drukke stad Patras. Ten westen van Patras nog even langs de haven geweest waar de ferries uit Ancona en Venetië aankomen. Daarna door naar het hotel.
Uiteindelijk heb ik niet veel van het weeralarm gemerkt ik ben wat later vertrekken en dat heeft er wel voor gezorgd dat de meeste regen al gevallen was. Wel maakte de westerstorm het wat zwaarder toen ik richting Patras fietste.
Vanavond met een collega die nu in de Patras brouwerij werkt wat eten en dan morgen naar het oosten, net voor Korinthe in Kokkoni heb ik een hotel geboekt. Donderdag in Athene!

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


6 reacties

 • Edwin

  hi Peter, je bent er bijna. je kunt natuurlijk nog steeds besluiten om gewoon door te rijden, toch?
  als ik al je foto’s overzie, denk ik dat je een zekere fascinatie hebt voor bruggen. ik ken nog een mooie brug in Istanbul 😉

  • Hallo Edwin,

   Ik heb het even aangepast.
   Ja Istanbul, misschien iets voor volgend jaar. Met de motor is de brug naar Patras natuurlijk geen probleem.

   Groet Peter

 • John

  Het eind lijkt in zicht te zijn. Mooi dat je altijd weer je weg vindt, als je geplande route iets afwijkt. Ogenschijnlijk zonder al te veel problemen. Op naar Athene, geniet van het etentje met je ex collega

  • Ja, je moet een beetje flexibel zijn en vandaag was de eindbestemming Patras wat qua afstand minder is dan een normale rit dus er is voldoende ruimte voor een omleiding. En vooral positief blijven

 • Rob Meijer

  Peter, de laatste loodjes. Geweldige tocht. Nog ff volhouden , en dan kun je weer een vinkje zetten in een imposante rij van tochten. Succes !

  • Hé Rob,

   Volhouden zal niet zo’n probleem zijn, afkicken wordt de uitdaging. Ga maar beginnen met het uitzetten van mijn wekker
   En dat vinkje komt er.