Dag 39: Kanallaki – Agrinion

Als ik de deur van het appartement uit stap kan ik meteen aan de eerste en enige lange klim van de dag beginnen maar een top van 350 meter. Je kan het maar gehad hebben. Eerste uur fiets ik nog flink door de bergen maar moet dan ergens linksaf, maar de weg is onverhard en het heeft wat geregend afgelopen nacht dus er ligt veel modder. Ik kijk naar de alternatieven wat deze onverharde weg zou ik 10 km moeten volgen. Het alternatief is 15 km omfietsen toch kies ik voor het omrijden. Ik fiets liever 25 km op een asfalt weg lekker dan 10 km ploeteren door de modder.
De omleiding gaat prima en na een klein uurtje zit ik weer op de originele route. Ik rijd op een brede weg naast de snelweg naar Patras en het is erg rustig, het is ook de hele ochtend al bewolkt dus weinig mooie vergezichten.
In Amfilochia is het tijd voor lunch, dan merk je dat je in Griekenland bent, even snel lunchen is er niet bij ook niet als je alleen maar één pita besteld 😀
Na de lunch begint de zon een beetje door te komen, de route is grotendeels vlak, ik fiets langs de Ambracische Golf een meer dat in verbinding staat met de Adriatische zee. Aan de andere kant van dit meer is de tunnel waar fietsers niet doorheen mogen.
Er is niet veel te beleven langs de route wel is het rustig. Het wegdek is wel op veel plaatsen heel slecht ook zie ik sinds ik in Griekenland fiets heel veel dode dieren langs de weg liggen. Misschien dat deze dode dieren in andere landen beter worden opgeruimd.
Morgen naar Patras waar ik een collega (Stathis) hij werk in de brouwerij in Patras daar heb ik ook mijn hotel.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)