Dag 37: Vlora – Sarande

De route voor vandaag was een flinke puzzel. In 2019 was ik precies langs de kust gegaan en moest toen naar een top van 1000 meter en dan meteen weer naar zeeniveau. Dat is een flinke inspanning en je legt niet veel kilometers af. Er is een route aan de andere kant van diezelfde berg maar daar is weinig informatie over, er is b.v. geen street view informatie. Maar het zou 1000 meter minder klimmen moeten zijn. Dus ik heb voor die route gekozen. Geen zee zicht maar tussen de bergen fietsen langs veel dorpjes. Tot de koffiebreak gaat het prima mooie rustige geasfalteerde weg. Met wel wat klimmetjes maar allemaal prima te doen en er is heel veel te zien. De eerste 40 km gaat langs een rivier waar nog niet veel water in zit maar.
Dan gaat het rechtsaf het deel waarvan ik geen idee had hoe het wegdek zou zijn. Nou het bleek dat de weg naar de kust een gloednieuwe weg was goed je moet nog steeds klimmen maar dat is makkelijker op een asfalt weg dan klimmen op een onverharde weg.
Om 12 uur was ik weer terug bij de kust en kon ik de geplande route langs de kust weer volgen maar eerst ergens lunchen.
De helft van al het klimmen zat erop maar er waren nog 3 flinke klimmen te gaan en ik moet zeggen dat het redelijk makkelijk ging nu zat het ook wel mee, niet te warm, klein beetje wind weinig verkeer en een goed wegdek.
Opvallend was wel dat er heel veel loslopend vee op de weg liep meestal koeien maar ik heb ook paarden en natuurlijk geiten gezien. De auto’s reden ook niet heel snel, de koeien hadden ook niet echt haast om aan de kant te gaan😀.
Om 4 uur was ik bij mijn hotel in Sarande 40 km van de Griekse grens. Morgen Griekenland in, heb ik ook weer mobiel internet. Dat was in Montenegro en Albanië niet het geval.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


8 reacties

 • Ilse

  Hahaha die koe

 • John Hegman

  Je kan hem beter maar gehad hebben deze etappe broer, op naar morgen en Griekenland

 • Rick & Mirjam

  Goededag Peter, chapeau !
  Wij vinden het nog steeds ongelooflijk, 5 weken geleden troffen we elkaar in Zuid-Spanje vlakbij de grens van Gibraltar en op het moment dat ik deze reactie type rij jij waarschijnlijk al een uurtje in Griekenland.
  Heb zojuist naar het wereldkampioenschap wielrennen zitten kijken maar ik vind dat jij ook wereldse prestaties wegzet. Je bagatelliseerde het 5 weken terug door te zeggen ‘je moet het gewoon doen’ maar op dit moment overstijgt jouw fietstocht nog steeds ons inbeeldingsvermogen. Veel plezier met de laatste dagen en succes met de volgende plannen en voorbereidingen.
  Blijf vrolijk & gezond.
  Groeten Rick & Mirjam

  • Hallo Rick & Mirjam,
   Klopt ik was een uurtje in groetten je de reactie schreef. Ja 5 weken geleden, voor mij lijkt het een eeuwigheid omdat je elke dag zoveel meemaakt.
   Deze rit is wel een speciale rit. Klein beginnen dat heb ik ook gedaan met een rondje langs de Elbe veel van geleerd en ik moet zeggen dat ik elk jaar nog wel leer. Maar pas op het is een vorm van verslaving.
   Bedankt voor de vriendelijke woorden.
   Mochten er vragen of tips zijn dan kunnen we altijd een keer bellen of als jullie weer in Nederland zijn het tijdens een kopje koffie bespreken

 • Gabby

  Klinkt pittig die klim.

  • Ja die klim is pittig maar wel te dien en je moet je er op instellen je gaat nou eenmaal niet snel. Als het weer en wegdek goed zijn en er ook nog eens weinig verkeer wat in dit geval de situatie was dan is het alleen een kwestie van rustig doortrappen in je laagste versnelling en dan ga je met ongeveer 8 km/h de berg op