Dag 36: Vorë – Vlora

Ik ben vroeg vertrokken omdat ik wat meer km’s maak dan normaal. Morgen veel klimmen en dan wil ik de afstand wat inkorten. Eerst naar Durres een drukke havenstad waar niet veel te beleven is de route gaat dan verder langs de snelweg. Naast de snelweg is een service weg waar je prima kan fietsen maar dus wel naast de snelweg dus niet een heel spectaculair uitzicht. In Kavaje is het heel druk veel mensen op straat er lopen in Albanië ook heel veel wilde honden, tot nu toe heb ik er geen last van gehad. Er is ook wel veel armoede overal ligt afval maar er is altijd wel iemand die tussen het afval zoekt of er nog wat bruikbaars tussen ligt.
Rond het middaguur buigt de weg naar het westen en rij ik niet meer langs de snelweg maar nu worden de wegen wel veel slechter. Het is een wonder dat alles heel blijft de gaten in de weg zijn enorm en dat fiets toch wel wat lastig en de fiets met bagger stuitert alle kanten op. Hierdoor moet ik ook een langzamer gaan fietsen het moet wel heel blijven.
De stad Fier is een moderne stad het is ook een groot contrast met de dorpjes waar je 10 km eerder doorheen fietst.
Ruim voor mijn eindbestemming Vlora zie ik de bergen al verschijnen. Vanaf morgen zal dat het landschap zijn waar ik doorheen ga. Met name morgen wordt een dag met heel veel klimmen. Ik neem een andere route dan in 2019 die is theoretisch eenvoudig omdat er minder geklommen moet worden maar ik heb nog geen idee hoe goed de weg. Ik ga het morgen zien.
Uiteindelijk ben ik nog voor 4 uur in mijn hotel in Vlora.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


4 reacties

 • John Hegman

  Hey Peter, Albanië, ik had al een voorgevoel over hoe het daar zou zijn, maar goed je hebt deze dag goed doorstaan, dat is mooi. Rust lekker uit en succes met het klimmen

  • Hé John, een deel komt natuurlijk ook omdat ik niet op de hoofdwegen fiets. Maar de levensstandaard is hier wel wat anders dan bij landen zoals Kroatië en straks Griekenland. Maar het fascineert wel.

 • Jos

  Zo weer bijgelezen. Gaaf om in korte tijd zoveel landen te zien, groot contrast en de fotos geven een aardig beeld.
  Zet m op het laatste stukje!

  • Hé Jos, dat je al dat allemaal leest
   Ja het is fantastisch al die landen op de fiets te doorkruisen.
   Ik had net contact met Stathis en ik ga dinsdag naar Patras en met Stathis een hapje eten.