Dag 35: Dobra Voda – Vorë

Het appartement van afgelopen nacht zal niet snel verbetert worden ook het restaurant was prima, alleen was het ontbijt om 9 uur, maar er werd een lunchpakketje gemaakt met twee club sandwiches.
Het eerste stuk naar de grens is de enige klim voor vandaag. Prima om dat maar meteen gehad te hebben.
Het weer is weer super een blauwe lucht en een temperatuur van rond de 25 graden in de middag. In de ochtend en avond kan het wel fris zijn dus airco is niet meer nodig.
Bij de douane is het best wel lang wachten, ik kon bij de voetgangers controle de grens over maar heb er toch zeker een kwartier gestaan en niet omdat er heel veel mensen waren.
Eenmaal de grens over is veel anders, net als de grens tussen Kroatië en Montenegro, zie je in Albanië ook dat de mensen armer zijn dan Montenegro. De auto’s die rijden zijn oud (meestal oude Mercedes). Oude tractors en af en toe een ezel die een kar voortrekt. Mensen zijn wel heel vriendelijk en zwaaien regelmatig en ik zwaai vriendelijk terug.
Het eerste deel gaat over een provinciale weg maar er wordt rustig gereden ook zijn er veel Albanezen die over dezelfde weg fietsen. Als ik in de een barretje koffie ga drinken wordt ik wel aangekeken er zijn in dit deel niet veel toeristen.
Er zijn wel wat meer vakantiefietsers op deze route ik heb er vandaag 3 gezien allemaal in tegenovergestelde richting.
Er is onderweg veel te zien geen vergezichten maar wel veel kleine dorpjes met b.v. een kleine lokale markt. Ook waren er veel fabrieken die helemaal verlaten waren.
Tegen het einde van de middag ben ik bij mijn eindbestemming in Vorë 20 km vanaf de kust. Morgen gaat het weer iets meer naar de kust, Er is geen echte kustweg in het noorden van Albanië pas vanaf zaterdag gaat het weer echt langs de kust.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


6 reacties

 • Javier López

  Nice landscape Peter!
  You are very near from Atenas. It’s fantastic to follow up your trip!

  • Hi Javier, I am planning to be in Greece on Sunday 25 September. My flight back to Amsterdam is on 5 October and I want to be latest in 2 October in Athens.. So I have some spare days(2-3) and maybe I will stay a few days at the beach in a nice hotel.

 • Edwin

  hi Peter, het is weer mooi om je reisbeschrijving te lezen en fotos te kijken. het geeft mij een aardige impressie van een stukje Europa dat ik niet zo goed ken.
  goede reis verder

  • Hallo Edwin, een van de vele trouwe lezers. Ik zie veel motorrijders want het is een mooie en rustige route. Denk er wel aan dat de kwaliteit van het wegdek niet overal even goed is

 • Gabby

  Hoor wel dat het de moeite waard is om Albanië te bezoeken voor de massa het ontdekt.

  • De hele kustlijn vanaf Istrie tot en met Griekenland is heel mooi en niet zo toeristisch (grote steden uitgezonderd) Albanië is nog niet zo voorbereid op toeristen maar dat heeft ook wel zijn charmes