Dag 34: Gruda – Dobra Voda

Ik was vroeg bij de grens maar er stonden een tiental auto voor de Kroatische grenspost en dat ging behoorlijk langzaam. Er waren ook heel veel bussen uit Kroatië. Een kilometer verder was de grenspost van Montenegro ook daar niet veel auto’s maar wel 10 minuten wachten.
Het route in Montenegro gaat maar voor een deel langs de kust de rest gaat door het bergachtige landschap. Er waren enorm veel autobussen uit Kroatië waarschijnlijk om inkopen te doen. Bij Kamenari moet ik met de Ferry naar de overkant, er waren in totaal 6 veerboten die heen en weer pendelde dus er was nauwelijks wachttijd. Kosten 1€ (ze hebben hier een soort van illegale euro, ze horen niet bij de euro zone maar hebben het wel als munteenheid).
Om 12 uur ben ik weer bij de Adriatische zee. In elke baai staan hoge hotels of wordt er druk gebouwd, ik stop even in Budva, daar is een oude vesting. Beetje toeristisch maar lang niet zo erg als gisteren in Dubrovnik. De route gaat verder langs de kust, het is een aaneenschakeling van klimmen en afdalen. Geen enorme hoogtes zo tussen de 100 en 200 meter maar het zijn er wel veel😅. In 2019 had ik in Bar overnacht dit jaar ga ik iets verder naar Dobra Voda. Heb daar een luxe appartement geboekt maar als ik daar aan kom krijg ik een upgrade naar een nog groter appartement ( grote moderne woonkamer met keuken 2 slaapkamers met elk een badkamer en nog een extra grote badkamer) voor zo’n bedrag zou je hier wel kunnen overwinteren 😂.
Ik zit nu 20 km voor de grens met Albanië morgen naar Vorë maar moet dan wel eerst de berg over, daarna is het een paar dagen relatief vlak.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)