Dag 32: Huelva – Sevilla

Het is de laatste fietsdag, ontbijt om 7 uur maar buiten is het nog niet licht. Gisteravond wel moeten wennen aan de nieuwe timing voor het avond eten restaurants gingen rond 9 uur open en je gaat er niet als eerste zitten. Toch wel raar dat ruim 100km verderop gewoon om 7 uur gegeten wordt. Goed het was hier gisteravond nog wel 33 graden. Benieuwd hoe dat vanavond in Sevilla is, maar het zal niet kouder zijn.
Toen ik vertrok was het 28 graden prima fietsweer dus eerst maar wat km’s maken voordat het warm wordt. De weg naar Sevilla zal overwegend vlak zijn dus niet veel klimmen en dat is met deze temperatuur wel fijn.
Eerste stop is in Niebla waar ook een oud kasteel staat. Ik fiets op een provinciale weg maar die is bijna uitgestorven waarschijnlijk omdat een paar km verderop een snelweg loopt en mensen al snel die weg nemen.
De sinaasappel bomen zijn verdwenen het land is door.
Op elke flinke heuvel is wel een dorpje en ze zijn allemaal leuk om doorheen te fietsen, de ene heeft een kerkje de ander een kasteel of vesting.
Een km of 10 voor Sevilla is het afgelopen met de rust en begint het drukker te worden ook zijn er hier en daar fietspaden maar die stoppen en ontstaan op de meest onverwachte plekken.
Net voordat ik de Rio Guadalquivir oversteek eerst nog even lunchen.
Het begint nu echt wel heel heet te worden, op mijn Garmin staat 48 C.
Eenmaal in het oude centrum aangekomen ben ik naar Plaza de España gegaan om wat foto’s te maken als een soort van eindpunt van deze fietsvakantie.
Ik vlieg maandagavond weer terug naar Nederland, ik heb een mooi hotel in het oude centrum met een zwembad dus de komende dagen ga ik een beetje de toerist uithangen en met oud collega’s en vrienden in Seville wat eten en drinken.
Er komt nog een laatste post als een soort van samenvatting, afsluiting van dit deel van de fietsvakantie.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


7 reacties

Geef een antwoord