Dag 27: Lissabon – Setúbal

De route naar het oude centrum van Lissabon gaat langs de oever van Taag, je komt dan ook langs een modern deel met veel sport complexen.
Het is nog rustig maar het is al warm. De eerste toeristen die ik op dit vroege tijdstip zie zijn Nederlanders misschien moeten die nog wat wennen aan het tijdsverschil.
Om bij de bezienswaardigheden te komen is het is af en toe flink klimmen. Zo was ik ook naar het kasteel S. Jorge gefietst en dat was een hele klim,maar daar aangekomen moest je eerste nog een kaartje kopen en mijn fiets moest met bepakking dan buiten blijven wat ik te riskant vind, dus maar weer naar beneden gereden.
Later die ochtend met de veerboot genomen naar de overkant (Almada) waar het “Christus Koning” staat, ook dat was een klim. Nu was ik daar al in 2016 geweest maar had de indruk dat ik daar in 2016 in mijn uppie was, nu was het vol met mensen die de meest gekke selfies maakten.
Je hebt daar een fantastisch uitzicht over Lissabon en de hangbrug een beetje in de stijl van de Golden Gate Bridge.
Om een uur of 1 vond ik het mooi geweest en ging verder naar Setúbal, 50 km ten zuiden van Lissabon.
Morgen verder naar het zuiden, richting de Algarve.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


Een reactie

Geef een antwoord