Dag 26: Penice – Lissabon

Afgelopen nacht weer in een leuk hotel geslapen een beetje gedateerd, het was een soort van ranch met kamers op de begane grond, iedereen was super vriendelijk en het had een uitstekend restaurant wat zich helemaal gespecialiseerd had in vlees gerechten.
Voor de geplande rit van vandaag wist ik dat dit een van de laatste dagen was met heel veel klimmen, wat daarbij niet helpt is dat het vandaag extreem warm was 40+ graden.
Naar mijn hotel in Lissabon is het ongeveer 80 km en ik had gehoopt dat ik voor de lunch (en het heetste moment van de dag) bij mijn hotel zou zijn maar door het vele klimmen was hat een uurtje later.
Vanwege die hitte heb ik besloten mijn sightseeing van Lissabon te verplaatsen naar morgenochtend en dan vandaar naar het volgende hotel te gaan.
De rest van de namiddag is het afkoelen in de hotel kamer (bij het zwembad was het ook te warm) en ergens wat gaan eten.
Ik heb wel een fantastisch hotel 10 km verwijderd van het toeristische centrum van Lissabon. Voor morgen was het overigens heel erg moeilijk om een hotel te vinden, ik heb was gevonden maar prijs/kwaliteit moet ik nog maar zien maar het was een van de weinige hotels dat nog kamers ter beschikking had.
Vandaag niet veel foto’s, dat haal ik morgen wel in, ik heb er wel het gemeten temperatuur verloop van de fiets rit bij gedaan.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


Een reactie