Dag 25: Figueira da Foz – Penice

Het had een beetje eentonige dag kunnen worden en waar moet je dan over schrijven.
Maar toen ik net na het ontbijt vertrok voelde dat er iets met mijn voorwiel aanliep. In eerste instantie dacht ik aan een geschuurde buitenband maar nee, het remvlak van mijn voorwiel was gescheurd. Nu had ik voor de vakantie al mijn achterwiel laten vervangen om dat het remvlak versleten was en ik had al bedacht dat als mijn achterwiel versleten is mijn voorwiel niet veel beter zou zijn maar dacht “dat doe ik na de vakantie”.
Daar sta je dan en je kan niet veel want als het doorscheurd gaan je binnen en buitenband ook stuk. Gelukkig was er een fietsenwinkel in de stad maar die ging pas om 10 uur open. Dus maar op een terrasje met een kopje koffie wachten. Toen de winkel open ging was er slecht nieuws zij hadden geen winkel maar een andere winkel 15 km verderop had wel een wiel, toen maar een taxi genomen en naar die winkel gegaan( fiets in de achterbak). Daar hadden ze gelukkig wel een wiel maar ik moest hem er zelf opzetten, nou dat was geen probleem dus om 11 uur kon ik uiteindelijk weer verder.
Eenmaal weer op de fiets ben je toch wat voorzichtiger met oneffenheden in de weg en die zijn er veel in het buitenland.
De route was onderdeel van Velo 1 en goed aangegeven daarbij kwam ook nog dat er prima fietspaden waren en er een stevige noorden wind stond dus windje in de rug.
De route ging door de duinen waar grote delen door een bosbrand zwart geblakerd waren maar ook langs de kust wat soms zandstranden waren maar ook mooie rotspartijen. 50 km voor het hotel stopte de fietspaden en verschenen de bergen. Dus ik moest er nog even flink tegenaan en dat op voor op mijn eindbestemming in Penice was.
Door het late vertrek was ik pas om 7 uur in het hotel 3 uur later dan normaal, maar het zat vandaag zeker niet tegen en er stond een heerlijk zwembad op me te wachten zodat ik nog even heerlijk kon afkoelen van deze warme dag.
Morgen naar Lissabon!

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


3 reacties

  • john hegman

    wat ben je toch een handige man. Ik mis wel een beetje de foto van jouw fiets in de achterbak van de taxi. Na zo n dag lijkt me een duik in het zwembad een meer dan terechte beloning voor je. Veel plezier in je rit naar het mooie Lissabon.

    • Haha, ja dat was ook wel een leuke foto geweest of een foto van mijn zwarte handen na afloop 🙂

  • Gabby

    Goed gedaan hoor! Lekker dat zwembad