Dag 24: Porto – Figueira da Foz

De dag begon weer met zee mist, maar in tegenstelling tot gisteren begon het qua wegdek goed. Langs de boulevard was een breed asfalt fietspad dat na 5 km overging in een soort van vlonder dat met palen boven het zand werd gehouden. Voor meer dan 30 km rij ik door een natuurgebied op de vlonders, ja kan niet hard fietsen maar het is ondanks de mist wel heel mooi.
Ik rij verder door “ Reserva Natural das Dunas de São Jacinto” een landtong van 25 km helemaal vlak dus prima te fietsen en er wordt ook veel gefietst.
De overtocht van de landtong naar het vasteland ging met een pontje, ik had nog gekeken of er een tijdschema was maar niets gevonden, was ook niet nodig toen ik kwam aanfietsen kon ik meteen instappen. Achteraf bleek dat de pont elk uur vertrekt dus ik had geluk.
Ook na de pont gaat het door met de mooie fietspaden, op het strand ligt nog een dikke laag mist maar een paar 100 meter van de kust af is het zonnig.
Ondanks het mooie fietspad reed ik lek, er zat een enorm gat in de weg en ik kon het niet meer ontwijken dus mijn achterwiel kwam met een hard klap op de scherpe rand en was meteen lek, dankzij mijn elektrische fietspomp had ik in 15 minuten mijn binnenband verwisseld en kon ik weer fietsen.
Het was een rare dag vandaag als ik dicht bij de kust fietste dan reed ik in de mist 200 meter meer landinwaarts scheen de zon volop. De hele dag was redelijk vlak maar net voor mijn eindbestemming kwamen de eerste heuvels weer in zicht dus voor het hotel moest ik nog wel even klimmen.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem via Sevilla naar Athene (2022)


2 reacties

  • Gabby

    Wel heel mooi, die vlonderpaden. Hebben ze goed gedaan, als je de gaten weet te omzeilen!

    • Ja was heel mooi natuurgebied het gewicht van de fiets speelde ook wel een rol. De 16 kg extra op de bagagedrager is natuurlijk best veel. Als je daar zonder bagagediefstal gaat het prima. Lekke band was overigens op de “gewone” weg daar let je soms niet op waar je rijdt