Dag 24 : Paparone – Fiumefreddo (Sicilië)

Dit hotel was typisch zo’n plek in “the middle of nowhere” waar ze ook een fantastisch restaurant hebben. Zowel voor lunch als dinner uitstekend gegeten en enorm gastvrij geholpen.
Vandaag wat later vertrokken, ontbijt was pas om 7:30. Maar de rit voor vandaag is niet extreem lang en ik verwacht weinig klim werk daar komt bij dat ik op 520 meter start dus eerst heel lang bergafwaarts, tijdens die afdeling was het uitzicht weer fantastisch.
Het is van het vaste land naar Sicilië maar 4 km je kan de Sicilië goed zien liggen.
De veerboot ging heel eenvoudig kaartje kopen(€3,-) en instappen de veerboten varen af en aan dus nauwelijks wachten.
Om 10 uur was ik in Messina (Sicilië).
Het valt meteen op dat je weer in een grote stad bent, na Napels ben ik alleen nog maar in dorpjes geweest, veel verkeer en files.
Het gaat ook vanaf Messina weer langs de kust verder naar zuiden. Er staat wel een stevige noorden wind, dus windje in de rug.
Net buiten Messina zag ik al een blus vliegtuig. Die maakte rondjes, water ophalen vanuit de zee en achter de bergen lozen. We was overigens niets van rook of vuur te zien.
Qua weer waren er deze vakantie uitersten. Van een teveel aan water in Duitsland aan het begin van mijn vakantie naar een tekort aan water in Sicilië aan het eind van mijn vakantie.
Later die dag heb ik eigenlijk niets meer gezien van eventuele bosbranden
je kan wel goed de Etna herkennen. Kijk dat is een vulkaan met een top van 3330 meter.
Om 3 uur was ik bij het hotel wat ik had geboekt, hier blijf ik tot donderdag. Dan overnacht ik in Catania in een hotel dichtbij het vliegveld ik moet namelijk om 6 uur op het vliegveld zijn om fiets e.d. gereed te maken voor inchecken. Dan doe ik ook de laatste post van deze fietsvakantie.
Voorlopig ga ik de komende dagen wat relaxen en misschien naar het strand of gewoon in het zwembad bij het hotel.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


10 reacties