Dag 23 : Parghelia – Paparone

Vandaag weer om 7:15 op de fiets en zoals verwacht ging het na een paar km al flink omhoog een pittige klim naar 350 meter.
Nu kan je goed inschatten hoe hoog je moet klimmen maar je weet nooit hoe vaak je weer daalt en daardoor weer moet klimmen.
Nou kleine verrassing, ik fietste op een rustige provinciale weg en moest rechtsaf er ging voor meer dan 100 meter stijl naar beneden en ja hoor een paar km verder moest ik weer heel stijl de berg op zo stijl dat ik stukken slingerend ben gaan fietsen anders kwam je de berg niet op.
Later bij een cappuccino naar de route gekeken en inderdaad deze route was korter maar als ik de provinciale weg was blijven volgen had ik wel meer km’s gemaakt maar waarschijnlijk niet zoveel moeten klimmen. Ik had in ieder geval mijn ochtend gymnastiek gehad.
In de dorpjes was het druk in de kerkjes maar ook op de terrasjes naast de kerk.
Afval langs de wegen ik zie het al een tijdje maar het lijkt alsof het steeds erger wordt en de stank die daar vanaf komt. Moest er toch maar even een foto van maken en je ziet het echte buiten de steden overal.
Op het hoogste punt van de dag lag mijn hotel (520 m) dus dat was nog even een flinke klim om er te komen maar het was de moeite waard.
Een hotel boven op de berg dat ook een een uitstekend traditioneel restaurant en pizzeria heeft, ik was er nog net op tijd om te lunchen. Wat ik later zag was dat de tunnel van de snelweg naar het zuiden (A2) precies onder het hotel liep.
Zoals verwacht was het vandaag weer heel warm, Ik heb bij de foto’s ook de Garmin informatie van de buitentemperatuur en de snelheid toegevoegd, daar is goed te zien dat vanaf 12 uur de temperatuur ruim boven de 40 graden is en hoe langzamer hoe hoger die temperatuur. De afgelopen 3 dagen was de gemiddelde temperatuur tijdens de fietsrit 38 graden.
Morgen naar Sicilië, Fiumefreddo Sicilia om precies te zijn, dat ligt aan de voet van de Etna. Even de verwachting managen, ik heb geen plannen om de Etna op te fietsen 🙂

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


6 reacties

  • John Hegman

    succes met de laatste loodjes en de warmte broer, je bent er bijna!!

  • M@rry

    Het blijft mooi om te lezen en de foto’s te bekijken. Jammer dat er op sommige plekken zo’n rommel ligt buiten de dorpen, maar gelukkig zien de overige foto’s buiten de dorpjes en de dorpjes zelf er wel fantastisch uit. Geniet van Sicilië en hopelijk zal je niet al te veel last hebben van de bosbranden daar!

  • rob meijer

    Hi Peter, respect !! nu de laatste loodjes. Success!