Dag 22 : San Lucido – Parghelia

Vandaag een vlakke etappe 🙂 en dat is ook wel prima, want het is erg warm(zoals ook in het Nederlandse nieuws).
Het is jammer dat het hier relatief laat licht wordt (6:30) anders was ik nog vroeger vertrokken want in de ochtend uren is het prima te doen. Ik ga in ieder geval geen lange ritten met veel hoogte meters maken. Maar zoals vandaag is natuurlijk prima.
Het is overigens goed dat ik regelmatig kijk hoe ik ga fietsen. Ik heb de route in detail gepland maar daar ook een inschatting gemaakt hoe druk bepaalde wegen zijn en dan met name de provinciale wegen. In mijn plan heb ik geprobeerd om de SS18 zo veel mogelijk te mijden met de gedachte dat het een heel drukke weg was. Nou dat viel reuze mee. Alleen bij de aansluiting met de snel weg kan het druk zijn maar alle tunnels zijn prima de doen en als er een tunnel is waar je niet kan fietsen staat dat ruim van tevoren aangegeven zodat je er omheen kan. Over het algemeen is het wegdek van een provinciale weg beter en er is minder hoogte verschil.
Om 2 uur was ik bij mijn eindbestemming en meteen maar een restaurant ingedoken maar daar was de keuken al dicht. Dat was balen maar de eigenaar hat naast het restaurant ook een klein winkeltje en kon wel een broodje maken. Nou dat werd natuurlijk een prima Italiaans broodje ham/kaas.
Het hotel had een mooi dakterras overdag was het te warm maar na 6 uur was het prima uit te houden en je hebt een mooi uitzicht over de stad en de zee.
Morgen moet er best wel weer wat geklommen worden vanwege de hoge temperaturen wordt het een korte rit, maandag de Ferry naar Messina.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


2 reacties

 • Chris

  Hoi Peter,

  Mooie foto’s weer. En ja, ze hebben het hier in het journaal inderdaad over temperaturen van 40+. En lijkt fietsen in de middag me beslist geen pretje, zeker als je dan ook nog moet klimmen. Veel succes verder en hopelijk gaat de temperatuur binnenkort zakken. We blijven je volgen, elke dag toch weer leuk om de foto’s te zien en je belevenissen te lezen.

  • Hallo Chris,

   Leuk om te horen.
   Ik ga in de middag ook niet meer fietsen en zoals vandaag waar er toch nog veel geklommen moet worden probeer ik het hotel zo te plannen dat ik in de ochtend de zware beklimmingen kan doen. Maar er zijn natuurlijk altijd verrassingen maar dat is deel van het avontuur