Dag 21 : Sapri – San Lucido

Voor de route van de komende dagen heb ik behoorlijk moeten puzzelen. Dit omdat er naast de provinciale weg niet veel alternatieven zijn en het is altijd afwachten hoeveel verkeer er is. Daarnaast zijn er een flink aantal tunnels.
Iedereen die ik de afgelopen dag gesproken heb gaf aan dat het geen probleem is. We gaan het vandaag zien.
Hoewel het een kustweg is zal er toch wat geklommen moeten worden maar niet zulke hoogteverschillen als gisteren.
De eerste 30 km was super, wel wat klimmetjes maar omdat de zon nog laag stond fiets je voor een groot deel in de schaduw van de berg. Er was ook amper verkeer.
Bij een fruit stalletje langs de weg heb ik wat perziken gekocht en die op bankje opgegeten.
Na het bergachtige deel in de ochtend ging werd het weer vlakker de hogere snelheid verkoelt redelijk. Voor een groot deel fiets ik vandaag en morgen over of parallel aan de SS18. In de ochtend was die weg smal en was het rustig nu is de weg wat breder en is het ook drukker. Het is wel prima om te fietsen het verkeer mag (theoretische) niet sneller dan 50km/h en er mag ook niet worden ingehaald maar goed het is Italië, van de doorgetrokken streep trekt niemand zich iets aan.
Onderweg best wel veel bos/berm brandjes gezien ook langs de spoorlijn waren er brandjes. Het was allemaal niet groot (10-20 meter breed) en er werd ook niets aan gedaan.
Alhoewel het laatste stuk relatief vlak was viel het wel op dat ik uiteindelijk vandaag weer meer dan 1000 meter had geklommen maar het waren vooral veel korte klimmetjes.
Ik ben nu 3 weken op pad en bijna 2900 km gefietst en lig nog prima op schema. Beetje afhankelijk van hoe de ferries varen naar Sicilië verwacht zondag uiterlijk maandag op Sicilië te zijn.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


4 reacties

 • Marc

  Na de diners al kunnen genieten van een paar lokale Amaretto’s naast de espresso?

  • Halo Marc, daar heb ik nog niet bij stil gestaan. Bij het eten drink ik soms 1,5 liter waarvan zeker 1 liter water.

  • Marc

   Benieuwd of je het nog wel leuk vindt in Sicilië met die branden in Noord-oosten en dat gisteren zelfs luchthaven dicht ging.

   • Ha Marc,

    ik plan momenteel om alleen de dag voor vertrek iets in Catania te boeken.
    Vanaf morgen heb ik een hotel op 60 km afstand van Catania aan de voet van de Etna.
    We gaan het zien 🙂