Dag 20 : Agropoli – Sapri

Ik probeer van te voren een inschatting te maken wat mij die te wachten staat. Op papier was vandaag ook een moeilijke dag niet zoveel voor de afstand maar meer voor het klimmen. Mijn gevoel gaf anders aan, helaas de voorbereidingen waren beter dan mijn gevoel. Alweer had ik voor de lunch 1000 meter geklommen en na de lunch moest daar nog een flink aantal meters bijkomen.
Er waren stukken zo steil dat ik met mijn voorwiel van de grond afkwam. Ook heb ik nog een klein stuk de fiets omhoog geduwd het was zo steil dat ik niet meer op gang kom komen gelukkig was dat niet veel fietsen is altijd makkelijker dan lopen met die zware fiets.
Het weer was voor veel strandgangers prima, veel zon bijna geen wind, op de fiets was het wel warm.
Uitzicht was natuurlijk weer prima wat opvalt is dat de zee steeds helderder wordt en mooi blauw kleurt.
In een dorpje voor de laatste lange klim (+475 meter) gestopt voor een pasta en meloen als dessert.
De klim was wel pittig en dat kwam eigenlijk alleen maar door de temperatuur (40C+) ik hoorde later ook van een paar Italianen dat het vandaag extreem warm was. Uiteindelijk is het aantal hoogtemeters dat ik vandaag gefietst heb het op één na hoogste aantal. Alleen in Dag 11 heb ik meer geklommen.
Vandaag heb ik meer dan 6 liter water gedronken ook al had ik het idee dat het er sneller uitliep dan dat het erin kwam. Maar goed met wat stops bereikte ik weer de top en bergafwaarts is altijd leuk.
Net voordat ik bij het hotel was werd ik gebeld. Het hotel, ze moesten helaas de reservering voor vandaag annuleren. Ik kon lang praten maar dat hotel ging niet door. Gelukkig belde ze wat later terug dat ze een alternatief hadden in een stadje 5 km verderop. Daar kreeg ik een prima kamer met een balkon met uitzicht op zee en de boulevard.
Het lijkt er zo op dat het vandaag afzien was, dat was voor bepaalde stukken wel het geval maar wat was het uitzicht op veel plekken mooi, ook de route was prima er was niet of nauwelijks verkeer het was alleen heel warm maar na een heerlijke douche is de hitte van de dag weer snel vergeten. Vanaf het balkon van het hotel heb Ik uitzicht op de weg die ik morgen ga fietsen. Het ziet er prima uit 🙂

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


2 reacties

  • John Hegman

    Zo Peter, dat lijkt me een pittige en dorstige etappe. Geniet maar van je rust en je hotelkamer, toch aardig dat er een alternatief hotel aangeboden werd. Mazzel

    • Ha John,

      Haha ja of het aardig is of het minste wat ze konden doen. In ieder geval was het goed opgelost