Dag 19 : Castellammare di Stabia – Agropoli

Vandaag in de ochtend gaat het via provinciale weg die langs een rotsachtige kust gaat. Ik heb van te voren gekeken hoe het met eventueel tunnels zat. Korte tot 250 meter is prima, langer wordt vervelender ook is het van belang of er in de tunnel geklommen moet worden. Alles uitgezocht en het zag er goed uit.
Vanaf het hotel begon het al meteen met een rustige klim, na 15 km ging de route naar de zuid kant van de landtong en je zag al snel dat dit het toeristische deel was op een hoogte van 300 meter had je een fantastisch uitzicht over de baaien en de azuurblauwe zee. Ook lagen er veel boten kleintjes maar ook enorme jachten. Er was wel veel verkeer maar die waren allemaal aan het genieten van het uitzicht ook was de weg niet erg breed er werd dus ook niet hard gereden.
Het ging wel constant berg op en berg af maar het was nooit erg steil en het uitzicht was natuurlijk fantastisch.
Om 12 uur had ik al meer dan 950 meter geklommen en een hele berg mooie foto’s gemaakt. Voor mij zijn dit de mooiste routes.
Het tweede deel vanaf Salerno was over het algemeen vlak. Ik heb het wel vaker gezegd, het is minder boeiend maar het schiet wel op.
Nu ik vanwege de hitte niet meer in de tent slaap wordt de keuze voor de volgende stop ook wat minder. Morgen is daar een voorbeeld van ik heb een hotel geboekt die 30 km voor mijn geplande stop zat. Eigenlijk niets aan de hand fiets morgen alleen wat korter maar het wordt waarschijnlijk wel weer een rit tussen de rotsen dus ik hoop dat er weer veel te zien is.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)