Dag 18 : Lago di Patria – Napels/Pompeii

Gisteravond preventief mijn binnenband van mijn voorband vervangen, ik moest er om de paar dagen extra lucht in doen en ik heb genoeg reserve binnen banden meegenomen dus dat was simpel. Oh en de oude heb ik weggegooid er wordt niet geplakt 🙂
Het wordt warm de komende dagen, op de Nederlandse weerkaart kleurt het zuiden van Italië rood. Maar zolang je maar blijft fietsen moet dat geen probleem zijn.
Richting Napels was het de vertrouwde ochtendspits drukte en puzzelen hoe te voorkomen dat je op een snelweg rijdt. Tussen Pozzuoli en Napels is nog een berg daar kan je door een tunnel of er overheen en genieten van het uitzicht ik heb het laatste gedaan, het uitzicht was niet heel mooi het is wat heiige of het is smog.
Ik moest nog even wachten voor een trein, voordat de trein langs reed, was er iemand die een ketting ophing voor de opening toen de trein voorbij was werd de ketting weer weggehaald, dat heb ik al heel lang niet meer gezien.
Napels was druk, veel verkeer dus niet veel tijd om rond te kijken. Je moet zo goed opletten wat de Italianen voor rare en ze zijn niet bekend met het fenomeen fietser. Ik heb wat foto’s gemaakt en op nadrukkelijk advies naar pizzeria Da Michele gegaan met de intentie om daar een pizza margarita te gaan halen, maar om 11 uur stond er al een flinke rij dus dan maar geen pizza.
De stad uitkomen was nog moeilijker dan de stad inkomen. Dit is de laatste grote stad in deze trip en dat vind ik niet zo heel erg.
Van Napels is het maar 15 km naar Pompeii. Op de weg daar naartoe zie je aan de linkerkant de Vesuvius ik had verwacht dat die vulkaan hoger was, maar hij is maar 1281 meter hoog.
Voor Archeologische Pompeii moet je een kaartje kopen, ik heb er ruim een uur rondgelopen het is altijd indrukwekkend om te denken mensen hier ruim 2000 jaar geleden hebben geleefd. De oude stad is door de uitbarsting en het as van de Vesuvius nog behoorlijk goed in takt gebleven.
Vandaag was de laatste citytrip, morgen gaat het verder dan wordt het ook meer klimmen maar daardoor ook weer een mooi uitzicht.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


4 reacties

 • Freek

  Ziet er mooi uit. Echte Italiaanse plaatjes. En ik hoop dat er toch nog plaats was in je bagage voor een goed fietslot…

  • Ha Freek,

   Ik heb een extra slot meegenomen maar niet zo’n zware ketting. Meestal staat de fiets binnen, een aantal keren gewoon in de kamer een enkele keer staat de fiets buiten op een binnenplaats dan natuurlijk op slot en ergens aan vastgemaakt. Het blijft natuurlijk een belangrijk punt, zonder fiets geen fietsvakantie. Als de fiets vol met bagage is ben ik niet zo bang dan is de fiets nauwelijks te tillen 🙂

 • Reinier

  Erg mooi Peter, leuk dat je ook ff de tijd neemt voor sight-seeing.
  Heb pas geleden de film Pompeï nog gezien (hier de trailer https://youtu.be/t6TRwfxDICM) ook een aanrader voor het verhaal !

  Veel plezier nog, groeten Reinier

  • Hallo Reinier,

   Voor dit soort uitstapjes maak ik een uitzondering. Ga de link zeker bekijken.

   Groeten Peter