Dag 17 : San Donato – Lago di Patria

Vanaf Rome is het relatief vlak en ook de eerste 30 km is het vlak. Dan zie je de eerste bergen in de verte. Dat worden dus weer korte klimmetjes met bovenaan als beloning, een mooi uitzicht.
Het is warm en de bewolking die er gisteren was is deels verdwenen dus weer volle zon.
Waar je gisteren echt moest zoeken naar een plek voor een leuke foto, is er vandaag een overvloed aan mooie plekken.
Ook de karakteristieke huizen tegen de bergwanden zie je regelmatig.
Vanaf morgen verwacht ik hier nog meer van te zien. De laatste week gaat alleen maar langs bergen.
Er waren wel weer een aantal korte tunnels (tot 300 meter) dat blijf ik lastige plekken vinden om te fietsen. Mijn verlichting is prima in orde maar het lawaai in die tunnel is enorm en je kan moeilijk zeggen waar het vandaan kom.
Ik heb met het plannen van de route geprobeerd om zoveel als mogelijk de tunnels te vermijden maar helemaal voorkomen gaat niet lukken.
Vandaag via booking.com een hotel aan een meer (Lago di Patria) geboekt dat doe ik meestal de dag van tevoren of in de ochtend van dezelfde dag. Werkt prima maar het is wel elke dag een verrassing waar je beland. Dit hotel ligt prima en heeft een eigen restaurant dus allemaal prima geregeld.
Ik ben op 25 km afstand van Napels, morgen een beetje rondkijken in Napels hoewel ik er niet veel van verwacht daarna door naar Pompeii dat lijkt me wel weer heel boeiend. We gaan het morgen allemaal zien.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


4 reacties

 • john hegman

  Napels, de stad van Maradonna en veel meer, het lijkt me geweldig, Geniet er maar van broer. Kitty en ik zijn weer even uitgefietst. De Maasroute is het natuurlijk niet geworden maar we hebben het heel leuk gehad, groeten

 • Jos

  Napoli! Voetbal stad met idd Maradona. Je komt het overal tegen.
  Ook de stad van de pizza, volgens mij komt de Margarita daar vandaan. Mocht je tijd hebben kun je eens kijken voor een pizza van Da Michele in Napels. Beroemd over de hele wereld.
  En zet vooral je fiets goed op slot 😉

  • Ha Jos,

   Ik heb je advies zoals vanouds opgevolgd. Ik ben naar Da Michele geweest en de pizza’s gezien maar er stond om te 11 uur al een rij dus heb de pizza niet gegeten. Goede nieuws is dat ik mijn fiets nog heb 🙂

Geef een antwoord