Dag 15 : Dagje Rome

Zaterdag en wat later opgestaan, de route naar Rome is druk maar vooral verkeer dat van Rome naar de kust gaat, het is een warme dag. Van alle grote steden Italië vind ik Rome toch wel de mooiste (ik heb Napels niet gezien).
Eerste stop bij Vaticaanstad Sint Pietersbasiliek , het was rustig en ook maar weinig buitenlandse toeristen.
Ik heb wel meteen mijn waterflessen bijgevuld met het water uit een van de kraantjes op het Sint Pietersplein.
De massa toeristen stonden bij de Trevifontein bleek later, wat een mensen massa. Fotootje en snel wegwezen. Ik heb de highlights even bezocht en ben daarna naar het Colosseum. Dit is toch wel mijn favoriete gedeelte van Rome je voelt gewoon dat de oude Romeinen hier hebben rondgelopen.
De temperatuur was best wel hoog en het was goed dat ik gewoon naar de verschillende highlights kon fietsen lopen in dit weer is niet heel leuk.
Mijn hotel lag ruim een km van het Colosseum verwijderd.
Morgen weer naar de westkust en dan verder naar het zuiden.
Vanavond ga ik Chinees eten, de komende weken kan ik nog genoeg Italiaans eten 🙂

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


Geef een antwoord