Dag 13 : Livorno – Marina di Grosetto

Het wordt vandaag een rustig dagje omdat er morgen een stuk van 80 km komt waar geen hotel of camping te vinden is. Dus de overnachting is voor dat deel.

Na 10 km fietsen werd het snel duidelijk waarom het eerste stuk langs de kust zo druk was, daar waren zandstranden. Nu fiets ik langs rotsen die steil de zee inlopen en wat voor het fietsen leuker is omdat je meer ziet en het is rustiger. Klein nadeel is wel dat je regelmatig een klimmetje hebt.
Er zijn veel groepen met wielrenners op de weg, ik heb nog een half uurtje achter een club met oude van dagen gefietst dat was goed bij te houden.
Omdat ik voor een deel bestaande fietsroutes gecombineerd heb beland ik ineens in een dennenbos waarbij de ondergrond onverhard is, prima te fietsen alleen gaat het tempo wat omlaag.
Ook hier weer veel zandstranden dus veel mensen en auto’s.
Om 3 uur was ik mijn bestemming voor vandaag, weer een camping aan het stran dit keer een uitgestrekt zandstrand.
Niet veel spannende dingen vandaag gewoon km’s maken.
Vandaag wel weer een paar uur de tijd gehad om heerlijk aan het strand te liggen.
Morgen de voorlaatste dag voor Rome. De route wordt nog een flinke puzzel omdat er alleen maar een snelweg langs de kust gaat. Het alternatief dat heb uitgezet gaat met een grote boog om die snelweg heen dus flink omrijden, we gaan het morgen zien.

Oh voor iedereen die zich afvraag waar de gegevens van de Cadans zijn? Sinds gisterenmiddag is de magneet voor de sensor van mijn crank gevallen dus we moeten het even zonder doen 🙂

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de Samenvatting Haarlem – Sicilië (2021)


2 reacties

  • M@rry

    Hoi Peter,
    Wat is het weer heerlijk om je verhalen te lezen en wat zie je een hoop mooie dingen. Een paar keer van het strand genieten na al die bergen moet een verademing zijn geweest. Geniet nog van de fietstocht, dan geniet ik met je mee.

Geef een antwoord