Dag 23: Ouddorp naar Haarlem

Het heeft gisterenavond nog flink gespookt. Storm, onweer en regen heeft me wel een uurtje wakker gehouden maar toen ik wakker werd was alles al behoorlijk opgedroogd. Gisteren nog de route eens bekeken en besloten om niet via de Botlek de originele kust route te gaan. Daar is een pontje dat maar een keer per uur gaat en je dan eerst nog hele have laat zien. Dus een alternatieve route visa Brielle en Rozenburg en daarna met pont rechtstreeks naar Maassluis. Zo gezegd zo gedaan.
Door de storm van gisterenavond lagen er veel takken op de fietspaden het was dus goed opletten. Het Botlek gebied is een stuk waar je eigenlijk door de stank en het vele verkeer snel mogelijk doorheen wilt.
Bij Maassluis was het tijd voor ontbijt.
De kust route vanaf Hoek van Holland is als het rustig is een hele mooie route en het viel mee het was niet druk alleen bij de parkeerplaatsen waar voetgangers waren was het even druk maar het rijdt goed door en windje schuin van achter.
In Katwijk afgesproken met Leo van der Plas om even wat te gaan drinken en bij te praten. Laatste stuk langs de kust tot Zandvoort had ik nog windje tegen maar de frisse zeewind compenseerde de hoge temperatuur want het is wel warm.
Om half 4 was ik thuis en zit de trip erop. Ik maak nog een laatste post met een soort van samenvatting van de belangrijkste dingen van de afgelopen fietsvakantie. Maar nu eerst een douche, home sweet home.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))