Dag 21: Overijse naar Brugge

Ik zal wel de verkeerde route hebben gekozen want ik heb fiets eigenlijk al sinds gisterenmiddag door de bebouwde kom. Ok vanmorgen gaat dat gewoon door en het is nog 20 km tot het centrum van Brussel. Het is druk in de binnenstad alles wordt schoongemaakt, fietsen over de kasseien zal ik nooit aan wennen. Na Wat foto’s ga ik door naar het westen en land per ongeluk op een fiets snelweg F220 nu is die nog niet overal klaar maar het ziet er goed uit.
Onderweg is er niet veel te zien, wat landbouw, wat vervallen dorpjes. Misschien ben ik de afgelopen weken wel wat verwend met de omgeving waarin ik heb gefietst. Ik kijk wel uit naar de laatste 2 dagen, lekker langs de Noordzee kust.
Terwijl het in Nederland onbewolkt is heb ik tot in de middag bewolking. Het is wel warm maar zonder de zon is het prima uit te houden. Later in de middag breekt de zon door dan wordt het echt zweten maar omdat het allemaal vlak is zit het tempo er flink in dus de rijwind zorgt voor wat verkoeling.
In Gent nog even wat gaan lunchen, mooie stad maar in het centrum is het heel druk. Ik moet daar met fietsen ook een mondkapje op.
Van Gent naar Brugge gaat de route via het “Gent-Brugge kanaal” een mooie rit: Vlak, alleen fietsverkeer en een mooi uitzicht wat wil je nog meer.
Eind van de middag ben ik in Brugge, wat is dat een mooie stad. Ik kan me niet herinneren dat ik hier ooit geweest ben. Klein maar verschrikkelijk mooi centrum met veel oude vesting gebouwen en mooie grachten. De voor volgende vandaag was goed; Brussel een drukke wereldstad, Gent een mooie maar toeristische stad en dan Brugge als mooiste stad.
Morgen terug naar Nederland en dan via de kust route (LF1) naar Zeeland.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


8 reacties

 • John

  Nou broer, welkom in de bewoonde wereld, mede namens Kitty. Gisteren trouwens lekker getennist met Rutger, heel warm, maar dat is geen verrassing. Veel plezier de laatste 2 etappes langs de mooie kust.

 • Edwin Stork

  Hi Peter, je komt weer in de buurt na een mooie fietstocht. Zelfs op een fietssnelweg!
  Tip: kijk uit voor die rode vlaggen aan de NL kust. Of gelden die niet voor fietsers?!
  Goede reis richting huis.
  Groet Edwin

  • Hallo Edwin, ja weer bijna thuis. Ik zal opletten. Maar hoop op geen aflandige wind beetje zuid west zou lekker zijn.
   Groeten Peter

 • Patrick

  Hi Peter, bijna weer thuis, TOP!
  Duinen is leuk fietsen, maar blijft erg druk met dit mooie weer.
  Succes met de laatste koffie met appeltaart!
  Gr. Patrick.

 • M@rry

  Hoi Peter,
  Bedankt voor de tip van Zcaler. Kijkt toch een stuk beter op een groot scherm!
  Geniet nog van de laatste dagen langs de kustlijn. Zal wel druk zijn met fietsers, maar je vindt je weg wel!
  Groetjes,
  M@rry

  • Hallo Marry, het is zeker druk met fietsers maar het is wel een mooie route en je kan bijna overal stoppen om wat te eten of te drinken

   Groetjes Peter