Dag 20: Nassogne naar Overijse

Het beloofd een interessante dag te worden. Hoge temperaturen en veel klimmen dus maar weer vroeg vertrokken. Het klimmen zijn altijd korte stukken van 400-600 meter 8% stijgingspercentage en dan weer naar beneden en dan op naar de volgende zo gaar dat uren door. Het is bewolkt en ik zie een sluier met regen in de lucht, even later een paar knallen onweer en de regen komt met bakken uit de lucht. Dit stond in geen enkel weerbericht. Het duurde 10 minuten ik was doorweekt maar het was lekker verfrissend en de kleren drogen wel. Net voor Namur is er een fietspad langs de Maas, het is wel heel druk zowel op het water als op het fietspad.
Na Namur werd het langzaam vlakker, maar er waren nog wel een paar verfrissende buien. Met dat minder klimmen fiets het toch een stuk makkelijker het enige wat een flink tempo nog tegenhoud is de Belgisch kasseien en die heb ik vandaag veel gehad. De hele fiets met bagage stuitert alle kanten op maar het goede is dat alles een keer ophoudt maar het kost wel wat moeite en je moet niet proberen om op je zadel te gaan zitten.
Iets voorbij Wavre heb ik een camping gevonden het hele gebied lijkt een soort van buitenwijk van Brussel. Het fietsen is er ook wat minder leuk omdat je rijdt van de ene moderne woonwijk naar de andere.
Net voor de camping stop ik om nog ergens niet wetende dat ik 500 meter van de taalgrens verwijderd ben, het was best wel moeilijk om een colaatje te bestellen in ook in Engels lukte het niet uiteindelijk heb ik het wel gekregen maar wat een gedoe, dat je misschien je afzet tegen Nederlands ok maar vertikken Engels te spreken. Ik heb ook geen fooi gegeven.
Vandaag was de laatste zware dag. Uiteindelijk niet heel veel km’s maar wel weer veel geklommen.
Morgen gaat het via Brussel en Gent naar Brugge.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))