Dag 19: Marmer naar Nassogne

Een dagje klimmen staat op het programma voor vandaag maar dan wordt je positief verrast. Wat blijkt de route Europa 5 gaat tot de Belgische grens over een oud spoor. Het spoor is weg en is nu keurig geasfalteerd. Dus minimale hoogte verschillen en zelfs een tunnel en natuurlijk geen auto’s.
Het is wel al heel vroeg warm, dat beloofd wat later op de dag. Om 11 uur ben ik de grens met België over en ook de Belgen hebben van een oude spoorlijn een fietspad gemaakt alleen zijn ze het vergeten te asfalteren, het is onverhard en best wel moeilijk begaanbaar. In Bastogne stop ik voor de lunch en wat verkoeling.
Na Bastogne zijn de spoorlijnen afgelopen en is het ouderwets klimmen en dalen. Bij toeval fiets ik nog door een memorial straat waas de wereld oorlog op verschillende manier herdacht werd.
Op het heetst van de dat is het ouderwets klimmen en afdalen, in totaal heb ik vandaag 1350 meter geklommen dat is toch top 3 deze fietstocht. Het voordeel was dat het stijgingspercentage niet boven de 10% uitkwam dus het was allemaal goed te doen. Aantal km’s was vandaag niet overdreven veel. Ik lig keurig op schema om woensdag het laatste stuk naar huis te fietsen.
Uiteindelijk in Nassogne een simpele camping gevonden maar een met een fantastische uitzicht. Reserveren was nog wel een dingetje de eigenaar spraak alleen maar Frans en mijn Frans is dramatisch, gelukkig kwam een andere camping bewoner me helpen. Ik moest wel extra betalen als ik uit Antwerpen kwam😀.
Morgen de laatste echte klim etappe richting Brussel. Daarna is het alleen maar vlak.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


2 reacties

 • Jelle

  Hee Peter,
  Ik heb gisteren alles terug gelezen…
  Mooie reis heb je gemaakt. Erg warm nu voor de laatste kilometers.
  Niet dagelijks gevolgd maar wel genoten gisteren van het hele verhaal tot nu toe.
  Geniet van de laatste warme kilometers komende dagen
  Groetjes, Jelle

  • Hallo Jelle, je bent een held alles gelezen haha. Leuk dat jij als trouwe volger weer of moet ik zeggen nog steeds volgt.
   Ik moet toegeven dat ik het niet erg vind dat het warm en droog is. Het kan in Nederland en België zomaar anders zijn.
   Groetjes Peter