Dag 18: Saarbrücken naar Marmer

De ochtend begon weer met de route langs het kanaal maar vanaf Saarbrücken begon de industrie, zware industrie dat was minder leuk daar kwam nog bij dat aan de andere kan van het fietspad een snelweg leg een groot verschil met gisteren.
Dan gaat het linksaf de heuvels over naar de Moezel. Dat wordt klimmen.
De komende drie dagen (Luxemburg en de Ardennen) wordt het toch veel klimmen daarom zal ik die dagen niet teveel km’s gaan maken.
Tijdens het klimmen ben je toch bezig met bedenken of je al bij de top bent maar het lijkt tegenwoordig wel of op elke heuvel een windmolen staat, het is wel een mooi ijkpunt als je bij de windmolen bent, ben je op de top.
Bij Shengen steek ik de Moezel over en ook meteen de grens tussen Duitsland en Luxemburg. Ook de Moezel volg ik. De wijnranken aan beide kanten van de Moezel geeft een fantastisch uitzicht.
Volgende stop is Luxemburg stad, maar ook daarvoor moet flink geklommen worden en eenmaal bij de stad realiseerde ik me dat ik de route had aangepast. De oorspronkelijke maakte enorme bogen om bij het centrum te komen. Ik had gewoon de kortste route gebruikt. Nou dat was niet handig. Iedereen die in Luxemburg stad geweest is weet dat het centrum boven op een berg ligt vandaar die vele lussen die in de oorspronkelijke route zaten. Toen ik besloten had om de oorspronkelijke route maar te volgen zag ik ineens een enorme grote en mooi lift, dat was de oplossing. In no time was ik boven op de berg. Ik ben wel eens door Luxemburg gefietst maar toen was het weer niet zo goed nu, met een strak blauwe lucht was het toch wat mooier.
Net buiten Luxemburg stad in Mamer heb ik een camping genomen een Nederlands camping. De eigenaar is Nederlander en bijna iedereen op de camping is Nederlander, veel mensen gebruiken deze camping als eerste stop op reis naar het zuiden. Oh het menu is ook Nederlands dus vanavond Saté. Morgen naar de Belgische Ardennen in.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


2 reacties

  • Anoniem

    Hey Peter,

    echt Hollands menu: sate. Eigenlijk al weer op de terugweg, ruim over de helft. Mooie foto’s weer. Hopelijk is het daar niet zo warm als hier (33 graden) want dan lijkt een stevig stuk bergop me niet zo lekker. We blijven het volgen.

    Chris en Brenda

    • Ha Chris en Brenda, ja lekker Hollands. Ja het is hier ook warm als je naar de samenvatting pagina gaat laat ik o.a. ook de temperaturen zien. Vandaag was de gemiddelde Temperatuur 30 graden met een maximum van 45. Maar eigenlijk heb je daar alleen maar last van bij het klimmen. Als je een beetje snelheid hebt is het prima uit te houden maar ik drink wel veel.