Dag 17: Kehl-Straatsburg naar Saarbrücken

Vannacht weer eens in de tent geslapen en met het warme weer is dat prima het koelt ‘s nacht lekker af.
Om half 7 vertrokken want het wordt een warme dag. In Straatsburg nog even langs het Europees parlement gefietst imposant gebouw. Het is goed fietsen in Straatsburg er zijn veel fietspaden. De route die ik volg gaat langs het Marne-Rijnkanaal het verbind o.a. De Moezel met de Rijn over een afstand van 80 km. Het is een geasfalteerd fietspad en er is geen ander verkeer, prima fietsen dus maar soms wel een beetje saai. In Saverne is het tijd voor koffie. In het centrum loopt iedereen met mondkapjes om.
De hele ochtend ging de route langs het kanaal en waar het bij Straatsburg nog wat saai was werd het later veel bergachtig en afwisselend m.a.w. een aanrader. En toen rond 11 uur brak mijn ketting, dat was in al die jaren nog nooit gebeurd het schakelde sinds gisteren wel slechter. De ketting was na 20 minuten weer gerepareerd dus het viel eigenlijk wel mee en daarna fietste het ook weer beter. Was natuurlijk weer een goed voorbeeld van dat je de fiets moet nakijken als iets niet lekker loopt.
Met de lunch ben ik bewust vroeg naar een restaurant gaan zoeken omdat ik slecht ervaring met restaurants in Frankrijk na 2 uur. De keuze was eenvoudig “Menu du Jour”. Vanaf de lunch ging de route verder langs het “Saar kanaal”.
Ik had me zo voorgenomen om in één dag Frankrijk door te fietsen, nou dat viel nog tegen uiteindelijk was ik om 6 uur op een camping in het zuiden van Saarbrücken maar eigenlijk was de hele route vandaag min of meer vlak je fiets bijna constant langs een kanaal is zeker een aanrader voor mensen die willen fietsen maar niet veel willen klimmen. Verbeterpuntje is de horeca langs de route nergens een terrasje of iets waar je een ijsje kan kopen maar dat is ook het enige. Morgen door naar Luxemburg.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


4 reacties

 • John

  Een pittige etappe broer maar dat het je toch weer goed gedaan. Kitty en ik fietsen zo weer naar Zandvoort. Veel plezier weer!

 • M@rry

  Zo, ik ben eindelijk weer bij met het lezen van je verhalen. Nu nog de foto’s bekijken op mijn tab……. Na werktijd was het meestal richting De Veen om het één en ander te doen, maar vandaag even rust. Het schiet lekker op en volgende week wordt de keuken geplaatst! De verhalen zijn weer fantastisch en de foto’s zullen niet minder zijn. Wat leuk dat je Leo en de rest van de familie onderweg bent tegengekomen! Nog veel plezier!

  • Hallo Marry, Dankjewel.
   Foto’s kan je bekijken als je Zscaler even uitzet en ik snap dat je het druk hebt maar het wordt natuurlijk ook een mooi huis. Met Leo was gezellig en onverwacht het is dat Leo de verhalen goed volgde.