Dag 16: Rötenbach naar Kehl-Straatsburg

Vandaag door het Zwarte woud naar de Rijn dat betekent klimmen maar ook veel afdalen. De eerste 2 uur was het ook raak met stijgingspercentages tot 15% heb ik de maximale hoogte van boven de 1000 meter gehaald dat is 200 meter hoger dan bij het Herz gebergte. Maar het mooie van al dat klimmen blijft het uitzicht en een excuus om even te stoppen voor een foto. Dan begint het afdalen, dat was niet heel stijl maar daardoor duurde het een hele tijd, best wel relaxed. Later heb ik nog wel wat pittige klimmetjes gehad maar die waren allemaal kort. Zo rond 2 uur was ik bij de Rijn, je ziet hier weer hier ook weer vakantie fietsers.
De Rijn is hier enorm breed na 30 km net voor Straatsburg heb ik mijn tent opgezet op een hele moderne camping met een leuk terras en restaurant.
Omdat ik vandaag niet heel veel km’s heb gefietst dus heb nog wat tijd om de was van de afgelopen weken in de wasmachine te stoppen eik heb ook nog veel schone spullen maar ik neem het liever schoon.
Daarna Straatsburg in gegaan en even de hoogtepunten bekeken. Nu ben ik al een paar keer in Straatsburg geweest maar als het mooi weer is en de terrassen zit vol het toch allemaal veel leuker. Het was wel heel erg druk uiteindelijk besloten om in Duitsland te gaan eten.
Morgen via Straatsburg naar Frankrijk daar fiets ik de hele dag maar zal uiteindelijk weer in Duitsland (Saarland) eindigen.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))