Dag 14: Höchstädt an der Donau naar Hundersingen

Het heeft de afgelopen nacht de hele nacht geregend en de verwachting is dat het voor vandaag ook niet droog blijft, maar als ik vertrek is het droog en temperatuur is prima.
Hoewel je weinig van de Donau ziet ga je wel door leuke dorpen en steden zoals Gunzburg en Ulm.
Het blijft moeilijk om in Duitsland goed te fietsen, op de meeste voetpaden mag je ook fietsen maar het moet niet. Aan de andere kant moeten auto’s je als je op de weg fietst met 1.5 meter ruimte passeren. Nou dat geeft soms wel wat filevorming. Als je op het trottoir fietst is het heel vaak stoep op en af. Gelukkig zijn er ook veel fietspaden. Net zoals gisteren begon het vanaf 3 uur te regenen en soms heel hard. Gewoon doorfietsen was het motto, regenjas aan en gaan. Broek en benen blijven onbedekt maar het is niet koud. Mijn schoenen zijn na een paar plassen doorweekt en kunnen dus ook niet nog natter worden. Vandaag weer een hotel geboekt daar kan straks alles weer drogen.
Ik had vanaf de lunch het gevoel dat er een kleine slinger in mijn achterwiel zat. Nu is dat niet ga gek als je bedenkt wat die wielen de afgelopen weken hebben doorgemaakt. Toen ik ging kijken of er spaken gebroken waren zag ik dat de zijkant van mijn buitenband een beetje gescheurd was. Dacht nog dat redt ik wel tot het hotel maar nee even later ging mijn binnenband lek door de scheur in mijn buitenband. De regen kwam met bakken uit de lucht dus eerst even een droog plekje gezocht (tribune van de plaatselijke voetbalclub) en toen binnen en buitenband maar vervangen. Patrick zag het gisteren al aankomen.
Na het vervangen was de slinger in mijn achterwiel weer weg. Morgen ergens een nieuw reserve achterband komen. Deze heeft 2 jaar in mijn fietstas gezeten de kans dat het weer gebeurd is klein maar je weet nooit.
Morgen naar de oorsprong van de Donau (Donaueschingen) vandaar door naar het zwarte woud.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


2 reacties

 • Ilse

  Een lekke band? Gelukkig kon je tijdens het schuilen voor de regen alles vervangen.

  Hoop dat het komende dagen weer wat droger wordt.

  Veel plezier pap!
  X

  • Hi Ils, vandaag was de laatste dag met regen vanaf morgen schieten de temperaturen weer omhoog en ga ik nog terugdenken aan dat buitje ook het reserveren van een hotel met dit soort weer is een prima aanpak moet er niet aan denken dat je dan ook nog in een tentje ligt. X