Dag 13: Regensburg naar Höchstädt an der Donau

Het was druk op de camping in Regensburg maar het is een mooie en heel schone camping met een prima Biergarten waar je goed kan eten.
Weer vroeg vertrokken ben benieuwd hoe druk deze route is, het is hoogseizoen en dit is een hele mooie route met veel dorpjes waar je wat kan gaan eten of drinken.
Nu ben ik onderweg viel dieren tegengekomen, Reeen, konijnen, muisjes, eekhoorntjes. Maar vanmorgen vloog er ook een wesp tegen mijn lip. Na een heftige pijn was de rechterkant van mijn mond verdoofd dat was na een uurtje wel over daarna was het gewoon gevoelig. Ik weet niet of de wesp het overleefd heeft.
Als je de Donau route fiets verwacht je langs de Donau te fietsen, nou dat doe je wel maar best wel op grote afstand ieder geval vandaag, dat maakt de route niet minder interessant maar je verwacht iets meer van de Donau te zien. Misschien komt het nog.
Er zijn wel weer wat mooie steden waar je doorheen gaat b.v. Ingolstadt, het begon kort na Ingolstadt wat te regenen, niet veel en het friste aardig op.
Bij een gesloten spoorwegovergang was het nog wel even opletten, als de bomen omhoog moesten dan moest je op een kastje een hendel omhalen, dan werd je vriendelijk toegesproken en gingen de bomen een paar minuten open, fantastisch systeem.
20 km voor mijn eindbestemming begon het flink te regenen met af en toe een klap onweer. Goed dat ik voor vanavond een hotel gereserveerd heb.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))


6 reacties

 • John

  Hey broer. mooie foto’s weer. Hoop dat je lip weer oke is. Lekker met Rutger getennist, 3 setjes, heerlijk weer. Goede reis morgen!

  • Ha broer, volgende week maar nieuwe ballen nemen hoorde dat je voetbal kunsten niet zo goed gingen. Lip gaat beter maar is nog wel gevoelig. Groeten

 • Patrick Wouters

  Hi Peter, leuk om dagelijks even te lezen hoe he t gaat. Ik merk alleen dat de verhalen over de koffie minder worden,….
  Is je fiets nog in goede conditie? Geen lekke banden? Zie dat je soms wel onverhard rijdt.
  Gr. Patrick.

  • Hallo Patrick, de verhalen over de koffie zijn wat minder omdat ik de afgelopen dagen veel in hotels heb geslapen en daar voldoende koffie bij het ontbijt krijgt. Maar rond 10 is er altijd wel een stop met koffie und Kuche. Banden gaan prima nog geen lekke banden gehad ik denk dat 30% onverharde wegen zijn maar daar is ook verschil in nu langs de Donau is het hoofdzakelijk een soort van gravel dat fiets prima alleen ga je wat langzamer dan op asfalt. Ik heb wel weer een versnellingsbak kabel van mijn voorblad dat aan het scheuren is dat heb ik elke jaar. Denk dat ik hem vandaag ga vervangen. Groeten Peter

 • Edwin Stork

  Hi Peter, ik haak nu pas aan bij je reis. Ziet er goed uit. Voorspoedige reis verder. Kijk uit voor die motorrijders in het Zwarte Woud, die rijden werkelijk onverantwoord hard. (was er zelf een van 3 weken geleden…).
  groeten Edwin

  • He Edwin, haha ja die motorrijders qua route hebben veel overeenkomsten met fietsers. In het Ost Bayerischer Wald waren er ook heel veel, bochten en klimmen en dan zo snel mogelijk. Moet wel zeggen dat ik van begroet wordt door groepen motorrijders maar dat komt dan waarschijnlijk omdat ik probeer net al die bagage die berg te beklimmen.
   Ik zal er de komende dagen op letten