Dag 12: Pilsen naar Regensburg

Na een uitgebreid ontbijt buffet ben ik wat later dan normaal vertrokken. Ik heb mij voorgenomen om niet de geplande route maar de met gele bordjes aangegeven route te volgen. Dan ga je de indicatie op de gps toch wel missen ik ben meerdere malen verkeerd gereden om dat er een bordje niet was of ik het bordje gemist had. Dan moet je stoppen op je telefoon kijken enzovoort. Het overgrote deel van de route was prima ik heb een keer een omleiding gemist. Dat stond waarschijnlijk wel in het Tsjechisch aangegeven maar niet begrepen natuurlijk dan helemaal terug fietsen en een detour maken. Vanzelfsprekend ging een groot deel van de route over onverharde wegen maar het is wel rustig. Uiteindelijk 15 km voor de Duitse grens liep de route dood en heb ik de kortste weg naar de grens genomen. Vanaf nu weer gewoon mijn vooraf geplande route op mijn gps gebruiken. Om 12:30 was ik na velen meters klimmen weer bij de Duitse grens.
Na een traditionele lunch gaat het verder door het oost bayerischer wald. Het is 34 graden en er moet meer geklommen worden dan ik had verwacht, ik drink ongeveer 1 liter water per uur dus het is vooral kijken waar ik mijn water kan bijvullen. In de bossen koelt het wel lekker af. Morgen is er wat regen verwacht maar van mij had het nu ook wel even mogen gaan regenen. Om 6 uur ben ik dan in Regensburg en één ding is duidelijk vandaag was de zwaarste dag met meer dan 176 km maar belangrijker meer dan 1640 meter geklommen, vanavond met eten maar wat extra drinken. De komende dagen wordt er nauwelijks geklommen dan gaat het stroomopwaarts de Donau volgen tot het begin. Volgens de weersverwachting gaat het de komende dagen wat regenen maar daardoor koelt het een beetje af maar de dagen daarna wordt het weer warm.

Hier is de link naar de vandaag gereden route en de samenvatting Rondreis Midden en Zuid Duitsland (2020))